Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aicina doties laivu braucienā

Agita Bērziņa

2017. gada 14. jūlijs 00:00

23

Nākamsestdien, 22.jūlijā, notiks otrais Alūksnes augstienes dabas vērtību un skaistāko ainavu apceļošanas maratona pasākums - laivu brauciens pa Vaidavas upi.
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka norāda - brauciena laikā tā dalībnieki iepazīs dabas vērtības upes krastos un ūdenī, kā arī pieliks savu roku upes tecējuma atbrīvošanai no kritušiem kokiem un bebru dambjiem, lai padarītu upi laivošanai piemērotāku. Maršruta garums ir 11 kilometri, grūtības pakāpe vidēja. Pasākuma ilgums, ieskaitot atpūtu un pusdienas (ugunskurs un kopīga pasākuma organizatoru nodrošināta zupas ēšana) - aptuveni 8 stundas.
Pulcēšanās - no pulksten 9.00 stāvlaukumā pie „Imantām” Alūksnes novada Ziemera pagastā pie tilta pār Vaidavu uz autoceļa Alūksne-Ziemeri-Veclaicene (V386). Laivotājiem līdzi nepieciešamas laivas, peldvestes, uzkodas, bļodiņa un karote zupai. Organizatori aicina nodrošināties arī ar lāpstu, rokas zāģīti, mačeti vai cirvi upes tīrīšanai. Pirms laivošanas pulksten 10.00 automašīnas pārvedīs uz maršruta galapunktu un šoferus atvedīs atpakaļ, lai pulksten 10.30 varētu uzsākt laivošanu. Maršruts vedīs līdz „Zamaniem” pie ceļa Alūksne-Lucka (V383).
Pieteikšanās - līdz 21.jūlija pulksten 10.00. Pasākumu organizē Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar Alūksnes un Apes novada tūrisma informācijas centriem, aicinot apceļot aizsargājamo ainavu apvidu „Veclaicene” .

Kategorijas