Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Slimnīca iegādājas jaunu aparātu

Līga Vīksna

2017. gada 14. jūlijs 00:00

467

SIA “Alūksnes slimnīca” šonedēļ saņēma jaunu aparātu – fibrooptisko bronhoskopu. Līdz šim slimnīcai tāda nebija un to pirka kā ārpakalpojumu.
Alūksnes slimnīcas anestezioloģe, reanimatoloģe Marija Reine informē, ka bronhoskopam slimnīcā būs plašs pielietojums, bet galvenokārt – plaušu sekrēta atsūkšanai. “Mums tas būs būtisks palīgaparāts. Visbiežāk to izmantosim sanācijas bronhoskopiju veikšanai krēpu atsūkšanai ļoti smagiem slimniekiem, kuri tiek mākslīgi elpināti. Fibrooptisko bronhoskopu izmantosim arī insulta slimniekiem, kuriem ir apgrūtināta rīšana, siekalas satek plaušās un nevar atklepot. Jauno aparātu varēsim izmantot arī gadījumos, kad cilvēks būs aizrijies. Arī gadījumos, kad, veicot operācijas, ir apgrūtināta intubācija,” stāsta M.Reine.
Procedūra ar bronhoskopu notiek 5 līdz 15 minūtes. Līdz šim vajadzības gadījumā sauca speciālistu ar šādu aparātu no Rīgas medicīnas iestādēm, kas prasīja gan laiku, gan naudu. Viens šāds izsaukums Alūksnes slimnīcai izmaksāja gandrīz 400 eiro. Darbam ar jauno aparātu apmācīta anestezioloģe M.Reine.
SIA “Alūksnes slimnīca” valdes priekšsēdētāja Maruta Kauliņa stāsta, ka bronhoskops kopā ar adapteru iegādāts par 7683 eiro (ar PVN) uz nomaksu par slimnīcas līdzekļiem. “Veicām cenu aptauju. Noteicošais bija piedāvātā cena un apkopes serviss, ko nodrošina pēc piegādes uz vietas slimnīcā. Par atbilstošāko tika atzīts SIA “Arbor Medical Korporācija” piedāvājums,” saka M.Kauliņa.
Pirmdien, kad slimnīcai jauno aparātu piegādāja, reanimācijas nodaļā nebija neviena pacienta. M.Reine norāda – toties naktī uz svētdienu slimnīcā ieveda smagu pacienti, sievieti ar ķermeņa apdegumiem, kurus viņa guvusi ugunsgrēkā Pededzes pagastā. Sieviete tika pārvesta uz apdegumu centru Rīgā.

Kategorijas