Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sacenšas loka šāvēji

Didzis Bauers

2017. gada 14. jūlijs 00:00

5

Alūksnē Tempļakalna teritorijā notika Livonijas kausa III posms sacensībās loka šaušanā.
Sacensības notika pēc pietuvinātiem noteikumiem IFAA “Animal Round Unmarked” (nemarķētā) distancē, šaujot pa 14 trīs dimensiju mērķiem un 14 pašzīmētiem mērķiem dažādās konkurencēs. To organizēja loka šaušanas sporta klubs “Ziemeļnieks”. Sacensības izdevās ļoti labi noorganizēt, turklāt ļoti labos laikapstākļos. Bija gandrīz 30 dalībnieki. Varēja būt daudz vairāk, bet līdztekus  notika Latvijas jaunatnes olimpiāde un sacensības Dobelē, kurās izvēlējās dalību citi.
“Šis ir kopējs pasākums ar Igauniju, kura divi posmi notiek tur un divi Latvijā – Siguldā un Alūksnē. Piedalījās šāvēji no Igaunijas un Latvijas klubiem. Citos gados brauca arī šāvēji no Lietuvas un Krievijas, bet šogad mūsu sacīkstes pārklājās ar viņu sacensībām. Tādēļ mums ir jāmēģina konkurēt ar citām sacensībām, padarot mūsējās interesantākas,” saka sacensību organizators Kaspars Aigars.
Viņš uzsver - pasākums vairāk ir orientēts uz izklaidi un vēsturi. “Parasti mērķi tiek pirkti, bet  šoreiz sakarā ar viduslaiku tēmu kluba dalībnieki tos izgatavoja paši. Pirmās reizes sacensības rīkojām pilsētas parkā, pēc tam daudzus gadus tās notika “Mežiniekos”, kas loka šāvējiem ir ļoti laba vieta. Tur rīkojām arī Latvijas čempionātus. Kaut arī mainījām trasi, tomēr zūd asumiņš un interese, ja notiek vienā vietā. Šogad nolēmām mainīt vietu un atgriezties pie pirmsākumiem ar viduslaiku tērpiem, kas mums šoreiz bija. Tas nav obligāti, bet visi cenšas saposties. Šoreiz paši dalībnieki savā starpā noteica, kuram bija foršākais viduslaiku tērps - vīriešiem un sievietēm. Beigās bija arī turnīrs šaušanā pa 5 centimetru līstīti. Līdzvērtīgā cīņā tika izspēlēts loku un bultu sienas turētājs. Ļoti aizrautīgā cīņā to izcīnīja jaunietis Klāvs Priede,“ stāsta K.Aigars.
Organizatori saņēmuši pozitīvas atsauksmes par sacensībām – skaistu un sakoptu vietu, pauguraino apkārtni, šaušanu no torņa, kas ir interesanti. “Pašreiz mūsu klubam ir mazāka aktivitāte, jo daudzi jaunieši ir aizgājuši studēt, pats, ja organizēju, arī nešauju, bet labi rezultāti šajās sacīkstēs ir mūsu kluba biedriem no Rīgas un alūksniešiem Aijai Kalējai un Igo Bitem. Šosezon gan sasniegumu, ar ko palielīties, nav, bet braucam pa sacensībām Igaunijā un plānojam startēt Lietuvas 100 zvēru maratonā,” saka K.Aigars.

Kategorijas