Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kā rit būvdarbi Alūksnes Pilssalā?

Līga Vīksna

2017. gada 14. jūlijs 00:00

1659

Alūksnieši aktīvi seko līdzi un interesējas, kā rit darbi Pilssalā, kas šovasar kļuvusi par lielu būvlaukumu. Šobrīd ekspluatācijā nodota jaunā pludmale, kas jau pieejama vasaras baudītājiem, bet stadionā un multifunkcionālajā ēkā darbi vēl rit pilnā sparā.
Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis informē, ka projektā prasītās kvalitātes koka dēļi pludmales laipai ir dabūti, kas iepriekš bija traucējošs faktors, un pludmale ir nodota ekspluatācijā pirms Līgosvētkiem.

Izbūvē tribīnes
Multifunkcionālajā servisa ēkā būvdarbus veic SIA “Latvijas energoceltnieks”. Darbi jāpaveic līdz augusta beigām. Alūksnes novada pašvaldības aģentūras “Alja” līdzšinējā ēka ir demontēta. Šobrīd objektā rit sēdzonas izbūve, kur betonēšanas darbi jau pabeigti. Tiek veikti iekšdarbi, ir jau pasūtīts stikls stiklotajai daļai. Apkures sistēma jau ierīkota – ēku apsildīs, izmantojot zemes siltumu. “Pēc tam veiks ēkas apšuvuma darbus. Vēl priekšā būs liela apjoma darbi apkārtnes labiekārtošanai – bruģēšana, apzaļumošana,” stāsta A.Dukulis.
Paredzēts, ka jaunā servisa ēka aizstās līdzšinējo “Aljas” ēku un kalpos aģentūras vajadzībām. Ēkā atradīsies biroja un tehniskās telpas, bet daļu telpu pašvaldība piedāvās nomā uzņēmējiem. Uz jautājumu, kāda šobrīd ir uzņēmēju interese par topošajām telpām vienā no Alūksnes ekskluzīvākajām vietām, A.Dukulis atbild, ka intereses vēl diemžēl nav.

Gaida telpu nomniekus
“Šo jautājumu pašvaldībā esam pārrunājuši. Tiks izsludināta pieteikšanās telpu izmantošanai. Pieteikšanās notiks divās kārtās – vispirms izsludināsim pieteikšanos telpu izmantošanai bez aprīkojuma. Ja pieteikumu nebūs, tad telpas tiks aprīkotas un otrajā kārtā piedāvāts tās izmantot jau šādas, lai gan iepriekšējā pieredze liecina, ka šādā variantā uzņēmēji pēc tam mēdz izteikt neapmierinātību, ka aprīkojums neatbilst viņu vajadzībām,” saka A.Dukulis. Projekta “Multifunkcionālas servisa ēkas izbūve Pilssalā” kopējās izmaksas ir 854 158 eiro, kur Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums ir 227 082 eiro, bet Alūksnes novada pašvaldības līdzfinansējums - 627 076 eiro.
Augusta otrajā pusē Alūksnes ezerā norisināsies tradicionālās ūdens motosporta sacensības, šoreiz sportistu laivām startējot vēl no vecajām laipām. A.Dukulis atzīst – pēc sacensībām uzsāks arī šo laipu remontu. Jūlija tautsaimniecības komitejas sēdē nākamajā pirmdienā deputāti diskutēs par Pilssalas turpmāko attīstību jeb projekta trešo kārtu.

Stadiona apmeklētājiem vēl jāpaciešas
Labiekārtošanas darbi turpinās arī Pilssalas stadionā. Stadiona jaunā seguma pamatkārta jau ir ieklāta. A.Dukulis saka, ka darbus stadionā kavē lietainie laikapstākļi. “Stadiona galā uz estrādes pusi tika veikti līmeņošanas darbi, kas nebija iepriekš izdarīts, un tādēļ šajā vietā krājās lietusūdens. Pēc tam klās gumijoto kārtu, bet kā pēdējo – īpašo poliuretāna kārtu. Tas, ka jau tagad stadiona segumā redzama sarkanā krāsa, nenozīmē, ka darbi pabeigti. Turklāt mums ir liels lūgums alūksniešiem – nestaigāt un nebraukt ar velosipēdiem pa stadiona segumu, kamēr tas nav pabeigts, jo to nedrīkst darīt un tas būtiski traucē darbu veikšanai! Ap teritoriju ir savilktas lentes, izvietotas zīmes, kas netiek ievērotas. Piemēram, pagājušajā sestdienā stadionam klāja seguma kārtu, bet naktī divi alūksnieši jau bija braukuši pa jauno segumu, lai gan ieklāšanas tehnoloģija paredz, ka divas dienas nedrīkst pa to pārvietoties. Skumji, ka tāda ir pašu alūksniešu attieksme...” saka A.Dukulis.


Kategorijas