Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Lieliski rezultāti

Didzis Bauers

2017. gada 14. jūlijs 10:17

474

Jēkabpilī pilsētas svētkos Daugavā pie pilsētas krasta promenādes notika Latvijas čempionāta 3.posms ūdens motosportā, piedaloties 34 dalībniekiem no 7 Latvijas klubiem. Alūksnes ūdens motosporta klubs „Nord Ost” šajā posmā tika pārstāvēts 4 laivu klasēs, un visi piloti izcīnīja vietas uz pjedestāla.

Atgriež intrigu
Biedrības „Ūdens motosporta kluba „NordOst” valde informē, ka dubultuzvaras izcīnīja Normunds Sniķers RN-2000 gliseru klasē un Reinis Musts GT-30 klasē. OSY-400 skuteru klasē 2.vieta Kristerim Mustam, bet jauniešu klasē GT-15 3.vietu ieguva Roberts Minings.
Iegūto vietu un punktu daudzums deva iespēju klubam izcīnīt klubu kausa izcīņā 3.vietu un atgriezt intrigu šajā sezonā starp klubiem. Ja sezonas sākums klubam izvērtās sarežģīts par 5 laivu dalības nodrošināšanu dalībai čempionātā, tad atlikušajos 4 posmos tas ir īstenojams.
Līdzjutējus klubs aicina 16.jūlijā no pulksten 10.00 līdz 20.00 apmeklēt pasaules čempionātu RIB laivām Rīgā, Daugavā pie AB dambja. Latviju šajās sacensībās pārstāvēs „Akvashelf Racing” komanda. No Alūksnes kluba prestižajā PR-2 klasē kopā ar Ņikitu Lijcu, Ievu Milleri, slovāku pilotu startēs arī alūksnietis Reinis Musts. Mazajā PR-4 klasē  debitēs jaunie Latvijas piloti, un tās sastāvā būs arī alūksnietis Kristers Musts. Tehniskajā nodrošinājumā krastā palīdzēs 4 „NordOst” mehāniķi.

Būs sacensības Alūksnē
Latvijas čempionāta 4.posms notiks Jelgavā 22.jūlijā, pēc kura 29. un 30.jūlijā būs Baltijas čempionāts Tallinā, kurš ir arī Latvijas čempionāta 5.posms. Alūksnes novada sporta darba organizators Alūksnes novadā Vilnis Veļķeris uzsver – ūdens motosporta sacensības 26.un 27.augustā Alūksnes ezerā, kas būs Latvijas un Eiropas čempionāts, notiks, neraugoties uz notiekošajiem remontdarbiem. “Būs jāpieņem neērtības, bet vieta būs. Starts tiks dots no vecajām laipām, ja būs nepieciešams, pagarinās ar mākslīgajiem plostiem, kuri glabājas pie kluba „NordOst”. Trase gan tiks mainīta – bojas atradīsies citā vietā. Sacensības ar īpašu spozmi varēs notikt Latvijas simtgadē 2018.gadā, kad Pilssalā būs beigusies celtniecība,” saka V.Veļķeris.

Kategorijas