Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Startē olimpiādē

Didzis Bauers

2017. gada 14. jūlijs 10:21

4229

Trīs dienas, no 7. līdz 9. jūlijam, Latvijas labākie jaunie sportisti Latvijas jaunatnes olimpiādē cīnījās par 239 medaļu komplektiem 27 olimpiskajos sporta veidos, kā arī 2 neolimpiskajos sporta veidos – florbolā un orientēšanās sportā. Tajā sekmīgi startēja arī mūsu novadu jaunieši: Apes novadu pārstāvēja 6, savukārt Alūksnes novadu šogad pārstāvēja 21 sportists.

Alūksniešiem - trīs medaļas
Alūksnes novada komandai labākais starts bija džudistiem, grupā līdz 66 kilogramiem Aleksandrs Skuja izcīnīja zelta medaļu. Bronzas medaļu līdz 66 kilogramu grupā izcīnīja Aigars Bundzens. Sandra Buliņa pārsteidza visus un izcīnīja bronzas medaļu 3000 metru skrējienā, māsa Sanita finišēja 7.vietā. 7.vietu 100 un 400 metru barjerskrējienā izcīnīja Patrīcija Ozoliņa. Savās spēku robežās nostartēja arī brāļi Zjukovi. Vēl džudistiem 5.vietu izcīnīja Māris Sedlenieks un Kristiāns Strazdiņš. 7.vietā – Romāns Loginovs. Nepaveicās basketbolistiem, kuri tika ielozēti pret ļoti stiprām komandām, cīnījās godam, bet neizdevās uzvarēt nevienu. Meitenes bija ļoti tuvu uzvarai pret Cēsīm, bet mazliet pietrūka. 
“Esam ļoti priecīgi un gandarīti par audzēkņu startu. Domāju, ka starts komandai bija ļoti labs. Prieks, ka piepildījās treneru cerības džudo. Žēl, ka daudzi palika uzreiz aiz 6.vietas, kad izsauca priekšā apbalvošanā. Prieks par māsām Buliņām, kas kā biatlonistes tomēr spēja izrādīt konkurenci vieglatlētiem. Pasākums bija labs, bet traucēja tas, ka viss bija ļoti izsēts - vieglatlētika notika Ogrē. Pietrūka kopības sajūtas. Tomēr, kad esam kopā, tad varam viens otru atbalstīt un, ja ir brīvs, iet uzmundrināt savējos startos. Bijām kuplā skaitā atklāšanā ar domes priekšsēdētāju priekšgalā. Nebija džudistu, kuriem starts bija svētdien. Bija ļoti skaista uguņošana un uguns šovs, to visu mazliet izbojāja pilnmēness. Ļoti interesanti, ka mums startēja māsas Buliņas, māsas Locānes un brāļi Zjukovi,” stāsta Alūksnes pilsētas bērnu un jaunatnes sporta skolas direktore Līga Tomsone.

Arī Apes novada sportistiem sekmīgs starts
“Pēc ilgāka perioda mums ir arī medaļa, to spēja Renārs Karro akadēmiskajā airēšanā četrinieka sastāvā. Renāram arī 4.vieta divniekā. Labi spēlēja mūsu pludmales volejbola meitenes Ulrika Lība Tetere ar Nadīni Bērziņu, lai gan finālos neiekļuva. Jāuzteic Linda Gabranova, kura laboja savus personīgos rezultātus 100 metru skrējienā un trīssoļlēkšanā. Atbilstoši savām spējām startēja Daniels Auziņš 100 metru skrējienā un Niklāvs Korkunovs 800 metru skrējienā. Jāpiebilst, ka mūsu sportisti visi bija gadu jaunāki par konkurentiem un viņiem viss vēl priekšā,” stāsta sporta darba organizators Apes novadā Juris Ozoliņš.

Kategorijas