Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Trešais Jokdaru festivāls „Vajag tik rakt”

 

2017. gada 19. jūlijs 13:41

174

12.augustā 11.00 Zeltiņos - Trešais Jokdaru festivāls  „Vajag tik rakt”.

No plkst. 11.00-15.00 Zeltiņu muzejā Krājumracis (Sandras Magaziņas, muzeja vadītāja) aicina uz tikšanos ar Jokdaru Karali. Varēs iepazīties ar lietām un materiāliem, kas saistīti ar Edgaru Liepiņu, kā arī pašiem papildināt muzeja krājumus.
No plkst. 12.00-15.00 pie Zeltiņu tautas nama Zeltroča (Uģa Puzuļa, keramiķis no Alūksnes novada) darbnīcā katram būs iespēja izveidot keramikas darbu „Mans Jokdaris”, ko noslēguma pasākumā uzdāvināt pašu izvēlētam Jokdarim, vai atstāt sev par piemiņu.
No plkst. 12.00-15.00 Zeltiņu pagasta sporta un atpūtas parkā pie Baudrača (Viļa Kļaviņa, mājražotājs no Gulbenes novada) varēs apgūt prasmes latvisko ēdienu gatavošanā brīvā dabā. Jokdaru Karalim E. Liepiņam patika gardi paēst. Gatavosim mākslinieka iecienītāko ēdienu- pupiņu zupiņu uz ugunskura. Mācīsimies izcept maizi uz iesma. E.Liepiņš
Vakarā plkst. 19.00 Zeltiņu brīvdabas estrādē pēc Jokdaru Karaļa pavēles ”Vajag tik rakt” placī nāks spožākie, drošākie, skanošākie, kustīgākie, lustīgākie un visādi citādi pārākie karaļvalsts Racēji jeb Jokdari no tautas - no Alūksnes, Gulbenes, Apes, Valkas, Brocēnu, Talsu un Beverīnas novadiem.
No plkst. 22.00 Zeltiņu estrādē Jestra kustēšanās kopā ar dančračiem Blēžiem no Valmieras.

Kategorijas