Aluksniesiem.lv ARHĪVS

BMW automašīnu entuziasti pulcējas Alūksnē

Agita Bērziņa

2017. gada 21. jūlijs 00:00

88

Sestdien Alūksnē pirmo reizi norisinājās foruma “e46.lv” pasākums, uz kuru bija ieradušies BMW E46 entuziasti no visas Latvijas, tostarp – Bauskas, Saldus, Rīgas, Valmieras, Madonas un Daugavpils.

Ekskursija – pirmo reizi
Pasākuma organizators bejenietis Andris Kolists stāsta, ka bija ieradušies 80 dalībnieki ar 35 automašīnām. Ņemot vērā to, ka brauciens uz Alūksni notika vasaras festivālu sezonā un no Rīgas līdz Alūksnei ir vairāk kā 200 kilometri, tas tomēr nebija šķērslis pulcēties pietiekami lielam interesentu skaitam. Lielākā daļa pasākuma dalībnieku Alūksnē nekad iepriekš nebija viesojušies.  Toties visiem viesiem par Alūksni palika labi iespaidi un, iespējams, jau šovasar Alūksnē viņi viesosies vēlreiz. “Alūksnē vēl ir daudz ko redzēt, visu vienā dienā nemaz nevar parādīt,” stāsta A.Kolists. Viņš pasākuma dalībniekiem bija noorganizējis ekskursiju, kurā parādīja Alūksnes īpašākās vietas – Pilssalu, Tempļakalna ielas gājēju tiltu, Tempļa kalnu, Tempļa kalna ugunsnovērošanas skatu torni, Dabas muzeju “Vides labirints”, Bānīša staciju. Tālāk pasākuma dalībnieki devās uz bijušo PSRS kodolraķešu bāzi Zeltiņos.

Zeltiņos uzņem filmu
“Kāpēc tieši turp devāmies? Daudziem par šo vietu bija interese, jo tā redzama pērn “Robyworks” uzņemtajā īsfilmā “Drift camp”. Tā ir ironiska īsfilma, kā divi puiši ierodas ciemos pie sava sacensību biedra Kristapa Bluša mācīties Drifta nometnē Latvijā. Ar vieglu humora devu un nedaudz paradoksālu skatījumu filmas veidotāji sniedz ieskatu un savu redzējumu par Latvijas drifta pasauli, kā to redz citu valstu pārstāvji un kāda tā ir realitātē,” stāsta A.Kolists. Viņš uzsver – šis pasākums lauza stereotipu, ka visi “BMW” vadītāji ir agresīvi. “Nekas tāds nenotika arī Zeltiņu raķešu bāzē, jo pirms pasākuma izrunājām, ko drīkst un ko nedrīkst darīt. Arī pilsētā ievērojām ceļu satiksmes notikumus,” teic A.Kolists.
“Pasākums izdevās! Rēķinājos ar mazāku dalībnieku skaitu, bet tas izvērtās par grandiozāku pasākumu, kas pašam ir pārsteigums. Ir gandarījuma sajūta,” atzīst viņš un saka paldies par palīdzību Vitai Dravniecei no Tūrisma informācijas centra un “Sticker shop” par atbalstu uzlīmju sarūpēšanā.


Kategorijas