Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnes ielas kļūst gludākas

Līga Vīksna

2017. gada 21. jūlijs 00:00

620

Alūksnes pilsētā vairākās ielās turpinās remontdarbi, rekonstruējot ielu segumu un radot drošu pārvietošanos gājējiem. 

Ganību iela pabeigta
Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis norāda, ka Ganību ielā remontdarbi jau ir pabeigti. “Lielākais darbu apjoms vēl jāveic Rūpniecības ielā, kur arī viss notiek un termiņi netiek kavēti. Lai tikai laikapstākļi netraucē. Rūpniecības ielā apgaismojums un citas komunikācijas jau ir ierīkotas, liek apmales, notiek ielas seguma, kas atradīsies zem asfalta, izbūve. Vēl atlikuši bruģēšanas darbi un, protams, asfaltēšana atlikušajam posmam. Rūpniecības ielas posmā no Ganību ielas līdz Valsts zonālā arhīva ēkai jau ir uzklātas abas asfalta kārtas un noasfaltētas arī iebrauktuves,” stāsta A.Dukulis.

Savdabīga drenāžas sistēma
Remontdarbi turpinās arī Rīgas ielas posmā no Rūpniecības līdz Pils ielai. Šo darbu termiņš ir augustā. “Rīgas ielā pabeigs gājēju ietves izbūvi, kas ir apjomīgākais darbs šajā ielā, un ieklās otro asfalta kārtu. To darīs, kad asfaltēšanas darbi būs pabeigti Rūpniecības ielā. Laikā, kad Rīgas ielā klās otro asfalta kārtu, satiksme pa to būs uz vienu diennakti slēgta,” saka A.Dukulis.
Jautāts, vai veicot ielu remontdarbus bijuši kādi pārsteigumi, atklājumi, A.Dukulis norāda, ka Rīgas ielā būvstrādnieki atklājuši savdabīgu veidu, kā savulaik ierīkota drenāžas sistēma. “Tur drenāžas sistēma bija izklāta nevis ar caurulēm, kā mums šodien pierasts, bet ar akmeņiem,” saka A.Dukulis.
Darbi rit arī Tempļakalna ielā, kur pirmā seguma kārta ar otrreiz pārstrādāto asfaltu jau ieklāta, bet vēl divas, kam izmantos piķi un atsijas, klās. 

Būs īpašs informācijas stends
Viņš uzsver, ka noslēgumam tuvojas arī darbi Lāčplēša, Vējakalna un Rijukalna ielās. “Asfaltēšanas darbi tur ir pabeigti; vienā vietā asfalts būs jālabo, jo neatbilst kvalitātei. Arī ieklāto bruģi Lāčplēša ielā būvnieks dabū pārlikt, jo bruģa sastāvs neatbilda kvalitātes prasībām. Tas nedaudz iekavēja darbus,” saka A.Dukulis. Vējakalna un Rijukalna ielu krustojumā parka malā izvietos soliņus, atkritumu tvertnes un īpašu informācijas stendu. Tas gatavots, par pamatu ņemot vecos ampīra stila vārtus – pēc šo vārtu apkaluma parauga tagad būs izveidots parka ieejas informācijas stends. Plānots, ka nākotnē šādus informācijas stendus izvietos arī citās vietās, kur ir ieeja Alūksnes parkā – pilsētas centrā Pils un Ojāra Vācieša ielu krustojumā un citviet.
A.Dukulis uzsver, ka remontdarbi turpinās arī uz Alūksnes novada pagastu ceļiem, apgūstot Eiropas fondu finansējumu un uzlabojot grants ceļu segumu. “Visos pagastos, izņemot Ziemeru pagastu, iepirkumi jau izsludināti,” viņš saka.
— Līga Vīksna

Kategorijas