Aluksniesiem.lv ARHĪVS

No vietnieka par priekšnieku

Agita Bērziņa

2017. gada 21. jūlijs 00:00

443

Vakar Apes novada domes sēdē par jauno priekšsēdētāju vienbalsīgi ievēlēja Jāni Libertu. Apes novada domē jauns vadītājs bija jāievēl, jo līdzšinējā priekšsēdētāja Astrīda Harju nolika mandātu, lai strādātu kā deputāte Saeimā.

Gaidīs atgriežamies
J.Liberts bija vienīgais deputātu virzītais kandidāts priekšsēdētāja darbam. Viņš ilgus gadus vadījis Trapenes pagastu, bet pēdējos astoņus gadus bija priekšsēdētājas vietnieks. “Darbs nebūs viegls, jo valstī gaidāma nodokļu reforma, jācīnās par skolu un arī slimnīcas saglabāšanu. Darba būs daudz, bet ceru uz deputātu un visu domes darbinieku atbalstu. Strādāsim visi pēc labākas sirdsapziņas -  tā, lai mūsu iedzīvotājiem būtu labāka dzīvošana mūsu novadā un jūtams kāds reāls atbalsts no domes. Strādāsim un gaidīsim atgriežamies Astrīdu Harju no Saeimas,” pēc ievēlēšanas teica J.Liberts. Deputāti viņu arī vienbalsīgi virzīja darbam Vidzemes plānošanas reģiona attīstības padomē. Aizejot A.Harju, domē deputātes vietu ieņem Dāvja Ozoliņa Apes vidusskolas direktore Dina Meistere. Viņa tāpat kā A.Harju un J.Liberts startēja no vēlētāju apvienības “Mēs savam novadam”.

Saimnieciski un bez politikas
Sarunā ar “Alūksnes Ziņām” J.Liberts atzīst, ka darbs domē nemainīsies – strādās kā līdz šim.  “Novada vadība nav tikai priekšnieks un vietnieks, bet gan visi domes deputāti. Visi deputāti ir līdzatbildīgi par pieņemtajiem lēmumiem. Visus jautājums iepriekš izdiskutējam komitejās un, ja par kaut ko neesam vienojušies, tad uz domes sēdi nemaz nevirzām. Strādājam visi kā viena komanda un neskatāmies, kurš no kura saraksta ievēlēts. Politikas te nav, ir tikai saimnieciskie jautājumi. Šīs domes darbs neatšķirsies no iepriekšējās, jo strādāsim vienoti,” skaidro J.Liberts. Arī būdama Saeimas deputāte A.Harju aktīvi sekos līdzi novadā notiekošajam un cik vien varēs iestāsies par sava novada interesēm.

Tiekas ar iedzīvotājiem
Tomēr domes darbā ieviestas arī jaunas vēsmas. Piemēram, turpmāk deputāti regulāri tiksies ar novada iedzīvotājiem. “Iepriekš komunikācija ar iedzīvotājiem nebija tik veiksmīga kā bijām domājuši. Sapratām, ka nepietiek tikai ar domes informatīvā materiāla izdošanu, kurā iedzīvotāji var iepazīties ar visu svarīgo informāciju. Iedzīvotāji vēlas individuālu komunikāciju. Esam solījuši ne retāk kā reizi pusgadā katrā pagastā tikties ar iedzīvotājiem,” stāsta J.Liberts. Pirmā tikšanās jau notikusi - deputāti tikušies ar Gaujienas pagasta iedzīvotājiem. J.Liberts stāsta, ka interese par šo tikšanos bijusi pārsteidzoši liela.


Kategorijas