Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Simtgadē dzimušiem bērniem – īpaša dāvana

Agita Bērziņa

2017. gada 21. jūlijs 00:00

9

Biedrība “Nigestes amatniecības nams” izlolojusi ieceri katram 2018. gadā dzimušajam bērniņam pasniegt īpašu dāvanu komplektu – Sudraba vērdiņu ozolkoka kastītē ar vēstuli jaundzimušajam un viņa ģimenei.

Ape piekritusi, Alūksne vēl domā
Arī Alūksnes un Apes novadu pašvaldības saņēmušas uzaicinājumu iesaistīties projektā “Simtgades bērni” un paredzēt budžetā finansējumu šādas dāvanas pasniegšanai katram nākamgad dzimušajam bērnam. Viena dāvanu komplekta izmaksas – 10,45 eiro. Apes novada pašvaldība ir starp tām 11 pašvaldībām, kas jau piekritušas iesaistīties projektā. Prognozējot, ka nākamajā gadā novadā piedzims 45 bērni, iesaistīšanās projektā pašvaldībai izmaksās 470,25 eiro. Alūksnes novada pašvaldība atbildi vēl nav devusi, taču prognozes liecina: Alūksnes novadā nākamgad piedzims 160 bērni. Lai visi saņemtu simtgades īpašo dāvanu, pašvaldībai šīm mērķim jāparedz 1672 eiro.

Katrs cilvēks svarīgs
Biedrības “Nigestes amatniecības nams” vadītāja Inguna Roga-Saulīte ir pārliecināta, ka Latvijai katrs cilvēks ir vajadzīgs un svarīgs. “Vai īpaši jāizceļ simtgadē dzimušie? Katrs ir jāizceļ, jo dzīvība ir un paliks lielākā vērtība. Mūsu vienīgā nākotne ir bērni, tieši tādēļ viņos ir jāiegulda labākais, kas mums ir. Mūsu mērķis -  lai katrs bērniņš, bez izņēmuma, saņem šo brīnišķīgo dāvanu. Lai viņa ģimene gūst apliecinājumu, ka sabiedrībai rūp, lai viņi tic šai valsti, jo valsts tic viņiem. Lai arī pēc astoņdesmit-simts gadiem simtgades bērns var atvērt naktsskapīša atvilktni un izņemt mazu ozolkoka kārbiņu, kam uz vāka iededzināta ozola zīle ar karoga atveidu tās lapās, atvērt kastīti un paņemt rokās īsta Sudraba vērdiņu, kā atgādinājumu par mūža vērtību,” projekta ideju skaidro I.Roga-Saulīte.

Ziedot var ikviens
Projektu var atbalstīt arī privātpersonas, uzņēmumi, valsts pārvaldes iestādes ziedojot naudu, lai neviens bērniņš nepaliku bez īpašās dāvanas. Novados, kuri nebūs atbalstījuši projektu, īpašo dāvanu bērnam biedrība sarūpēs par saziedotajiem līdzekļiem. Projekta īstenotāji prognozē, ka nākamgad Latvijā piedzims 22 000 bērnu.

Kategorijas