Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aicina uz nakti ar (pie) ūdensrozēm

Līga Vīksna

2017. gada 28. jūlijs 00:00

353

Sestdien, 29.jūlijā, Jaunlaicenē svinēs Muižas svētkus, kuriem šogad dots skanīgs nosaukums - “Nakts ar (pie) ūdensrozēm”.

Grib atjaunot ūdensrožu stādījumus
Pulksten 20.00 Jaunlaicenes estrādē izskanēs svētku koncerts. Tajā piedalīsies deju kolektīvi no Baldones - vidējās paaudzes deju kopa “Degsme” un senioru deju kolektīvs “Degļi”, kā arī Jaunlaicenes folkloras kopa “Putnis”. Ieeja uz koncertu - brīva. Savukārt no pulksten 21.00 līdz 22.30 Jaunlaicenes muižas teritorijā būs atraktīvi, netradicionāli, kustīgi un lustīgi piedāvājumi lieliem un maziem.
“Pirms sešiem gadiem Jaunlaicenē rīkojām “Ūdensrožu nakti”, par kuru saņēmām pozitīvas atsauksmes un kas pašiem ļoti patika. Šogad vēlējāmies ko līdzīgu atkārtot, bet, veidojot pērn rudenī šāgada kultūras pasākumu plānu, diemžēl nevarējām paredzēt, ka šovasar Jaunlaicenes Pilsdambītī neviena ūdensroze neuzziedēs... Un neuzziedēs arī, jo bebri ir pastrādājuši, tādēļ domājam, kā stādījumus atjaunot. Līdz ar to pasākuma laikā būs īpaša aktivitāte, kad par ziedojumu varēs piedalīties ūdensrožu stādījumu atjaunošanas akcijā, pretī saņemot pārsteigumu,” stāsta Jaunlaicenes pagasta tautas nama vadītāja Māra Svārupe.

Nāra un citi pārsteigumi
Pasākuma aktivitātes, kuru rīkošanā aktīvi iesaistīsies arī Jaunlaicenes muižas muzejs, notiks teritorijā starp estrādi un muzeju. “Lai arī Pilsdambītī tās nezied, ūdensrozes pasākumā tomēr būs – veidosim skaistas stilizētas ūdensrozes. Būs Nāra, kas iznākusi no Pilsdambīša, jo bez ūdensrozēm viņai tur ir skumji... Daudzas pasākuma aktivitātes caurvīs ūdensrožu tematika,” saka M.Svārupe, bet citas nianses neatklāj, lai saglabātu apmeklētājiem pārsteiguma momentu.
Pulksten 22.30 Jaunlaicenes estrādē visi aicināti uz šovu ar lāzergaismām, burbuļiem, sniegu un dziesmām. Bet pulksten 23.30 sāksies nakts balle kopā ar grupu “Blēži” no Valmieras. Šie pasākumi gan būs par maksu: ieeja uz šovu un balli kopā būs 3 eiro, tikai uz balli - 5 eiro. “Pasākuma tapšanā iesaistīti daudzi jaunlaicenieši, atsaucīgi cilvēki – paldies katram no viņiem! Tie, kuri nevēlēsies piedalīties aktivitātēs laikā starp koncertu un šovu, balli, varēs uzkavēties netālu no estrādes, mielojoties ar tēju, kafiju,” saka M.Svārupe.
Svētdien – kapusvētki un koncerts
Savukārt 30.jūlijā pulksten 13.00 Opekalna kapsētā būs kapusvētki, bet pulksten 14.00 Opekalna evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks koncerts ‘’Manas sirds lūgšana’’. Koncerta viesis: dziedātāja Santa Sāre-Gerža. Ieeja koncertā - par ziedojumiem.
   — Līga Vīksna

Kategorijas