Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Domāt labu un darīt labu!

Agita Bērziņa

2017. gada 4. augusts 00:00

9

Mēdz teikt, ka pilsēta ir tāda, kādu to veido paši iedzīvotāji. Katrs cilvēks rada kopējo pilsētas tēlu – katrs smaids, katrs zemē nomestais vai nenomestais papīrītis, katrs sakoptais mājas pagalms vai nenoslaucītā durvju priekša. To pašu var teikt par portālu - tas ir tāds, kādi esam mēs paši. Portāla saturu nerada tikai tā darbinieki, bet visi lietotāji kopā. Pilsēta var būt ļoti skaista, taču, ja tās iedzīvotāji to nenovērtē un rada negācijas, tās skaistums zūd. Tāpat notika arī ar mūsu portālu “www.aluksniesiem.lv” - labu vietu, kur smelties aktuālo informāciju par tuvējā apkārtnē notiekošo, bojāja slikti komentāri. Tādēļ mēs izšķīrāmies par labu solim atteikties no šīm ķengām un kļuvām par portālu bez anonīmu lietotāju komentāriem. Lai paustu savu viedokli, attieksmi vai domas, kopš oktobra, rakstot komentārus, jāreģistrējas, kas nebūt nav sarežģīti un neprasa sensitīvu informāciju.
Kāds bijis šis gads? Neliegšu visiem acīm redzamo - komentāru portālā ir krietni mazāk. Taču tie ir! Konstruktīvi, ar pamatotu kritiku, patiesi, daudz pārdomātāki. Tie vairs nav jūtu uzplūdā rakstīti, pilni aizvainojumu un personīgu aizskārumu, kurus pat pašam rakstītājam, otrā rītā kārtīgi visu apdomājot, gribas izdzēst. Vai portāls tādēļ kļuvis par “rožu dārzu”, kur viss tikai labs, salkans, mīksts un pūkains? Nē! Komentāri joprojām ir kritiski, taču kritika ir pamatota un argumentēta. Katrs komentārs ir vērtīgs, ar jēgu! Kā ir ar apmeklējumu? Esam priecīgi un nedaudz arī pārsteigti, ka portāla statistika nekrītas. Portālā jūs, lasītāji, joprojām pavadāt daudz laika - vidēji katrs vairāk nekā deviņas minūtes. Kur ir apmeklētājs, tur ir arī reklāmdevējs. Esam gandarīti, ka arvien vairāk gan vietējo, gan valsts mēroga uzņēmumu izvēlas tieši mūsu portālu, lai sasniegtu savus klientus. Reklāmu portālā ir vairāk un atkal jāsaka – tas ir acīmredzams. Portāla rubrika “Aktuāli” ir ļoti pieprasīta un kļuvusi par elektronisku vietējo ziņojumu dēli – tur ievietotā informācija ir ar īsu, skaidru vēstījumu un viegli pamanāma. Aicinām izmantot šo iespēju arī vēl citus, jo “Aktuāli” ir ātrs, ērts un sasniedzams.
Mēs strādājam, lai jums mūsu portālā būtu interesanti, tādēļ esam bagātinājuši portāla saturu, ieviešot jaunas sadaļas. Saspringtajā pašvaldību vēlēšanu laikā visu aktuālo varēja uzzināt īpašā sadaļā “Vēlēšanas 2017”. Kopš septembra “Alūksnes Ziņu” pielikumā un portāla sadaļā par Alūksnes novada vidusskolas aktualitātēm vēsta “Skola Kanaviņu kalnā”. Radīta arī sadaļa “Senioriem”, kur stāstām par senioriem svarīgo un daudzajām aktivitātēm sociālās aprūpes centrā “Alūksne”. Paldies katram, kurš novērtē mūsu darbu - sniegt aktuālo informāciju, atbildēt uz iedzīvotāju jautājumiem, izzināt sabiedrības domu. Priecāsimies, ja vēl vairāk iesaistīsieties portāla satura radīšanā, kā arī joprojām būsiet aktīvi konkursu dalībnieki, ziņosiet par notikumiem, iesūtīsiet fotogrāfijas gan no pasākumiem, gan redzētām neparastām situācijām.
Pagājušajā gadā Alūksnes pilsētas svētkos iedibinājām jaunu tradīciju - svētkos pasniegt sabiedrības balvu “Gada alūksnietis”. Arī šogad aicinājām izvirzīt kandidātus balvai, tādējādi sakot paldies darbīgiem alūksniešiem par viņu ieguldījumu un sirdsdarbu, lai mūsu Alūksne būtu labāka. Balvai laikraksta un portāla lasītāji nominēja 11 cilvēkus – darbīgus, izpalīdzīgus, kuri dara vairāk nekā prasa pienākums, un ikviens no viņiem būtu pelnījis saņemt šo balvu par savu devumu, lai Alūksnē dzīvot būtu labāk un Alūksnes vārds skanētu spoži. Atšķirībā no pagājušā gada, šogad nominantus noteiktu laiku varēja izvirzīt, pēc tam vienlaikus par visiem sākās balsošana. Vislielāko atbalstu balsojumā guva pediatre Inese Priedīte. Lai arī viņa devusies pelnītā atpūtā un Alūksnē viņai vairs nav prakses pediatrijā, I.Priedīte ik nedēļu mēro ceļu no Smiltenes uz Alūksni, lai pieņemtu mazos pacientus Alūksnes slimnīcā un palīdzētu viņiem ātrāk atveseļoties. Balvu I.Priedītei jau pasniedzām. Kā viņa jutās, to saņemot, lasiet laikraksta 13. lappusē. Paldies visiem, kuri ieraudzīja darbīgos cilvēkus sev līdzās un ieteica pretendentus balvai!
Dzīvosim skaistā un sakoptā vidē, domāsim labas domas un darīsim labu! Lai priecīgi mums visiem Alūksnes pilsētas svētki, kas ir arī portāla “www.aluksniesiem.lv” svētki – deviņu gadu jubileja.

Kategorijas