Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Mālupieši sporto uz āra trenažieriem

Līga Vīksna

2017. gada 4. augusts 00:00

2

Mālupes pagasta centrā pie saieta nama atklāts āra vingrošanas trenažieru laukums. Labie darbi paveikti projektā “Mālupes muižas teritorijas labiekārtošana”, piesaistot arī Eiropas fondu finansējumu.

Kā sākums atpūtas zonai
Jauno laukumu atklāja 29.jūlijā – dienā, kad mālupieši un daudzi citi satikās Mālupes kapusvētkos un vakarā apmeklēja pasākumu Mālupes salā. Mālupes pagasta saieta nama vadītāja Iveta Zvejniece uzsvēra – vieta, kur izvietoti trenažieri, ir pa ceļam maršrutā, ko vairāki mālupieši iecienījuši nūjošanai, tādēļ varēs piestāt un ļauties arī cita veida sportiskajām aktivitātēm. “Vecmamma savulaik stāstīja, ka vietā, kur atklājam trenažieru laukumu, kādreiz bijusi ļoti skaista vieta – daļa no Mālupes muižas parka, jo tas bija daudz lielāks. Vēl šodien šeit saglabājušies un kuplo simtgadīgi ozoli. Varbūt nākotnē arī mēs šeit varētu iestādīt kādu Latvijas valsts simtgades ozolu un pīlādzi, liepu. Mēs šodien veidosim Mālupes muižas parku kā atpūtas zonu!” atzina I.Zvejniece.
Trenažieri un jauni
apstādījumi
I.Zvejniece priecājas, ka izdevies īstenot projektu “Mālupes muižas teritorijas labiekārtošana”, ko apstiprināja biedrība “Alūksnes lauku partnerība”. “Projekta mērķis bija labiekārtot Mālupes muižas teritoriju – veikt apzaļumošanas darbus pie pagasta sociālā centra “Māras”, kur kādreiz bija zirgu stallis. Tagad pie tā izveidota krāšņa hortenziju dobe. Savukārt muižas parka daļa, kas atrodas aiz saieta nama, vizuāli padarīta skaistāka, iestādot tūjas, spirejas un aizsedzot skatu uz saimniecības ēkām. Izveidots atpūtas laukums ar pieciem āra vingrošanas trenažieriem, radot vietu, kur mālupiešiem aktīvi atpūsties un pasportot,” pauda I.Zvejniece.
Viņa atklāja, ka ir iecere īstenot vēl vienu projektu, saieta namā atjaunojot vienu no telpām. “Saieta namā tiekas un darbojas rokdarbu pulciņa dalībnieces, uz mēģinājumiem pulcējas dziedātājas, dejotāji. Rokdarbu pulciņš darbu atsāks septembrī,” sacīja I.Zvejniece.

Vispirms jāiesildās
Mālupes un Liepnas pagastu pārvalžu vadītāja Iveta Priede informēja, ka projekta kopējā summa ir nepilni 12 000 eiro. “Alūksnes novada pašvaldības finansējums ir nepilni 2000 eiro, pārējais ir Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansējums. Darbus veica uzņēmums “Labie koki”. Ceru, ka iedzīvotājiem jauninājumi pagasta centrā patiks,” sacīja I.Priede un atklāja, ka jau ir jaunas ieceres muižas parka labiekārtošanai. “Trenažieri vairāk paredzēti pieaugušajiem, tādēļ domāsim, lai blakus radītu kaut ko maziem bērniem. Lai mālupiešiem ir vēlme, laiks nākt un sportot vai arī vienkārši baudīt sakopto vidi! Lai jums šī vieta ir patīkama,” vēlēja I.Priede.
Pēc lentes svinīgas pārgriešanas ikviens no klātesošajiem varēja iemēģināt jaunos trenažierus, pirms tam uzklausot arī sporta skolotāja Jurģa Šatilova ieteikumus, kā tos pareizi izmantot. “Vispirms noteikti vajag iesildīties – izstaipīties, pavingrot. Ja pavisam ir slinkums to darīt, tad jāsāk ar vieglākajiem trenažieriem un aerobajiem vingrinājumiem, pārejot uz grūtākiem. Fiziskās aktivitātes svaigā gaisā – tas ir ļoti labi veselībai!” atzina J.Šatilovs.


Kategorijas