Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Apes pilsētas svētki

 

2017. gada 9. augusts 15:21

161

Sestdiena, 26.augusts - Rūpniecības ielas stāsti un bagātības

No pulksten 8.00 Mājražotāju, amatnieku tirdziņš, Rūpniecības un Ganību ielā. Mājražotājus un amatniekus lūdzam pieteikties Apes tūrisma informācijas punktā, zvanot: 22037518.

No pulksten 10.00 Rūpniecības ielā 11a pirmo reizi vienkopus iepazīsim novada zemniekus, lauksaimniekus, uzņēmējus, lielus un mazus ražotājus, amatniekus Apes novada uzņēmēju tirgus placī. Svētku apmeklētājiem būs iespēja iegādāties Apes novada produkciju un degustēt pašmāju ražojumus. Apes novada andelei aicinām pieteikties Baibai  Vadonei, Apes novada uzņēmējdarbības speciālistei, tālrunis 29704455, e-pasts: baiba.vadone@ape.lv

No pulksten 10.00 Lauku sētas burvību varēs izbaudīt Rūpniecības ielā 19, kur īpaši ierīkotā laukumiņā bērni varēs apskatīt trušus, aitas, putnus, govis, kā arī doties izjādēs ar zirgiem.

Pulksten 11.00 Rūpniecības ielā 20, daiļamata meistares Valijas Rubenes pagalmā, pilsētas iedzīvotāji un ciemiņi tiek ielūgti uz rīta kafijas tasi. Priekšpusdienas cēlienu pavadīsim muzikālā atmosfērā ar sarunām un labiem vēlējumiem viens otram.

Pulksten 12.00 Rūpniecības ielā 11a Apes pilsētas svētkus atklās Apes novada domes priekšsēdētājs Jānis Liberts un svētku sveicienu dāvās apenieši ar dziesmām un dejām.

Pulksten 13.00 Rūpniecības ielā 11a Apes novada domes vadība godinās pašus mazākos iedzīvotājus gan no Gaujienas, Trapenes, Virešiem, gan Apes, kuri gada laikā no iepriekšējiem pilsētas svētkiem līdz šiem svētkiem ir piepulcējušies Apes novadam. Pēc sirsnīgajiem sveicieniem mazie novadnieki varēs piedalīties jau trešajos mazuļu rāpošanas svētkos.

Pulksten 14.00 Rūpniecības ielā 11a BĒRNU STUNDA ar Mārtiņa Lielo burbuļu šovu un putu ballīti ar atrakcijām, uzdevumiem un burbuļu priekšnesumiem. Aicinām līdzi paņemt tukšus burbuļu pūšamo trauciņus, kuri pasākuma laikā tiks piepildīti ar jaunu šķidrumu.

Pulksten 13.00 Rūpniecības ielā 10 interesentus aicinām pulcēties uz lekciju “Zāles un nezāles manā un tavā dārzā”.

Pulksten 14.30 velo foto orientēšanās sacensībās “Braucu es pa mazām ielām” iepazīsim Api, tās interesantās un neparastās vietas.

Pulksten 16.00 Rūpniecības ielā 10 erudītus uzņems Rasma un Anita Harju. Erudīcijas spēlē “Prāta laboratorija” komandas 2-5 dalībnieku sastāvā iespēja pieteikt līdz 23.augustam pa e-pastu prata.laboratorija@gmail.com. Pieteikumā jānorāda komandas nosaukums, pārstāvētā pilsēta vai pagasts, kā arī viena no dalībniekiem kontaktinformācija (tel. nr., e-pasta adrese). Tā kā spēle notiks ārā pie galdiņiem, komandām jārēķinās ne tikai ar ērtu apģērbu vakaram brīvā dabā, bet arī ar laikapstākļiem. Jaukākai atmosfērai aicinām līdzi ņemt groziņus.

Pulksten 20.00 Apes estrādē pilsētas iedzīvotājus un viesus priecēs leģendārā grupa “Menuets” ar visu laiku skaistākajām un populārākajām “Menueta” dziesmām.

Pulksten 22.30 Apes estrādē svētku balle kopā ar mūziķiem no Valmieras “Ballīšu orķestris”, ieeja bezmaksas.

Visas dienas garumā:

Iespēja apskatīt izstādi “Apes bagātība – dolomīts”, Rūpniecības ielā 16, bet Rūpniecības ielā 7 apbrīnosim mirdzošos Apes Zelta mopēdus.

No pulksten 9.00 Loka ielas teritorijā Volejbola turnīrs jauktajām komandām.

Pulksten 13.30 Skolas ielā 4 jau otro gadu Ape piedalīsies sacensībās svaru stieņa spiešanā guļus uz reižu skaitu „Latvijas spēcīgākā pilsēta”. Katra uzspiestā reize būs ļoti nozīmīga, tāpēc ikviens pilsētas atbalstītājs ir aicināts ar savu spēka izturību palīdzēt Apei cīnīties ar lielajām Latvijas pilsētām. Plašāka informācija par sacensībām www.specigakapilseta.lv

No pulksten 13.00 līdz 16.00 Rūpniecības ielā 11a iespēja vizināties Ūdens bumbās.

Darbosies kafejnīcas “Krodziņš”, Ganību ielā 4.

Kategorijas