Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aicina uz brīvdabas izrādi

Diāna Lozko

2017. gada 11. augusts 00:00

29

Režisors un asprātību meistars Zigurds Neimanis radījis oriģinālu dramatisko materiālu leģendai par musketieriem, piedāvājot brīvdabas iestudējumu “Trīs musketieri”, kas augustā viesosies septiņās Latvijas pilsētās. 20.augustā pulksten 19.00 uzvedumu varēs redzēt arī Alūksnes Pilssalas estrādē.

Bez bailēm ironizē un lauž priekšstatus
“Leģenda “Trīs musketieri”, ar kuru uzaugušas daudzas paaudzes, ir aktuāla arī šodien. Mūsu stāstā aktieri bez bailēm ironizē un lauž priekšstatus par slavenajiem varoņiem. Šis būs stāsts par nedaudz naivu karali, intriganti milēdiju, pārgalvīgu karalieni un viņai uzticīgiem trim musketieriem. Trīs musketierus, kurus atveidos Imants Strads vai Māris Bezmers, Roberto Meloni un Nikolajs Puzikovs, arī šodien saista sauklis “Viens par visiem – visi par vienu”, ko viņi lieliski izspēlēs izrādē. Izrāde būs par atpazīstamo - vīru draudzību, izklaidēm un sieviešu mūžseno ieroci - šarmu,” iestudējumu raksturo režisors Zigurds Neimanis. Populāras dziesmas, atraktīvu horeogrāfiju, smieklus no visas sirds piedāvās Dailes un Valmieras drāmas teātra aktieri: Lelde Dreimane, Imants Strads, Māris Bezmers, Madars Zvagulis, kā arī Ieva Pļavniece.

Prieks būt Alūksnē
Aktieris M.Zvagulis teic, ka Alūksnē viesosies ne pirmo reizi un Alūksnē viņu vienmēr priecē cilvēku atvērtība. “Pirms diviem gadiem uzstājos kādā brīvdabas uzvedumā Alūksnē un lija lietus. Šķita, ka neviens neatnāks, bet cilvēki nāca un palika uz izrādi pat neskatoties uz lietu. Tā ir viena no spilgtākajām brīvdabas izrādēm, kura man ir palikusi prātā,” teic M.Zvagulis un atzīst, ka viņam vienmēr ir prieks būt Alūksnē, satikt sev zināmos cilvēkus un baudīt cilvēku atsaucību.

“Mums ir ļoti kolorīti tēli”
““Trīs musketieri” būs lieliska muzikālā izrāde, uz kuru aicinām nākt visu ģimene – varēs kārtīgi izsmieties. Izrāde būs mūsdienīga, mēs izmantosim arī mobilos telefonus, tajā būs arī policistes. Mēs esam lieliska un enerģiska komanda, kas labprāt iepriecinās skatītājus ar savu sniegumu,” saka divu lomu atveidotāja izrādē, Dailes teātra aktrise L.Dreimane. Izrādē piedalīsies arī tautā iemīļoti mākslinieki – Samanta Tīna, Roberto Meloni un Nikolajs Puzikovs. “Jau kopš bērnības esmu vēlējies būt musketieris, un Zigurds Neimanis man ir sniedzis šo iespēju, tādēļ ļoti priecājos piedalīties šajā izrādē, izspēlējot leģendu par trīs draugiem – par trīs musketieriem,” saka N.Puzikovs.  “Mums ir ļoti kolorīti tēli – gan aktieri, gan dziedātāji, kas darbojas plecu pie pleca – visi par vienu, viens par visiem! Maģiskos trikus izrādē izspēlēs pasaules meistars iluzionismā Valdemārs Veiss, kurš ar maģiskajiem trikiem aizraujas jau kopš septiņu gadu vecuma, apgūstot šo māku pie vairākiem Eiropas iluzionisma meistariem. “Aicinu ikvienu apmeklēt izrādes, jo būs daudz interesantu brīnumu: moderna mūsdienu maģija, triki, burvestības. Skatītājiem būs iespēja ne tikai vērot no malas, bet arī piedalīties triku demonstrējumos,” uzsver Valdemārs Veiss.


Kategorijas