Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Trapenē bruģē celiņus

Agita Bērziņa

2017. gada 11. augusts 00:00

12

Šonedēļ Trapenē beidzās bruģakmens seguma ieklāšanas darbi laukumā pie pagasta pārvaldes administratīvās ēkas “Pagastnams” parādes durvīm un celiņā uz feldšerpunktu. Visus darbus veica pagasta darbinieki paši, nepiesaistot firmas.

Strādā paši
“Visus darbus izdarījām saviem spēkiem, tādējādi ieekonomējām naudu. Strādāja pagasta pārvaldes darbinieki, sētnieki, “simtlatnieki”, saimniecības daļas vadītājs,” stāsta Trapenes pagasta pārvaldes vadītāja Irisa Popoviča. 55 kvadrātmetru bruģa ieklāšana pie pagasta pārvaldes ēkas izmaksājusi 1075 eiro, bet celiņa uz feldšerpunktu bruģēšana 22 kvadrātmetru platībā izmaksāja 600 eiro. “Domāju, ka cilvēki par šiem uzlabojumiem būs apmierināti. Pārvietoties būs komfortablāk un neķersies kājas. Vēl jāsalabo ieejas kāpnes pagasta pārvaldes ēkai,” stāsta I.Popoviča.
Tuvākajā laikā Trapenē gaidāmi arī citi vidi uzlabojoši darbi - iztīrīs Bormaņu muižas parka vidusdīķi un atjaunos slūžas, savukārt Trapenes sportiskie iedzīvotāji jau šoziem varēs spēlēt hokeju uz jauna hokeja laukuma. Esošajam hokeja laukumam uzliks bortus un pieslēgs apgaismojumu. Līdz šim hokeja laukums bija bez jebkādiem bortiem, vien ar ledus segumu. “Lai gan skolēnu skaits samazinās, interese par sportiskām aktivitātēm jauniešiem ir. Ja būs skaists hokeja laukums, interese būs vēl lielāka,” teic I.Popoviča.
Uztur vēsturiskas ēkas
Pagasts ir bagāts ar valsts nozīmes un vietējās nozīmes kultūrvēsturiskiem pieminekļiem, taču to uzturēšana prasa lielus līdzekļus. “Inspekcijas konstatētos defektus vienmēr cenšamies novērst. Šogad ēkai “Līzespasts” nomainījām jumta kori, veicām arī jumta koru remontu bojājumu vietās un nomainījām bojātās šīfera loksnes “Staļļa” ēkai ,” stāsta I.Popoviča. Viņa aicina iedzīvotājus, kuri dzīvo kultūrvēsturiskās ēkās, sekot līdzi būves tehniskajam stāvoklim. “Nevajadzētu par katru nieku zvanīt uz pagasta pārvaldi, cilvēki tomēr arī paši var ar naglu piesist dēlīti un veikt citus sīkus uzlabojumus. Reizēm ir sajūta, ka dzīvojam vienā lielā kolhozā, kad gaida, ka kāds visu izdarīs. Vajadzētu izrādīt savu iniciatīvu. Mēs paši šeit dzīvojam un gribam redzēt sakoptas ēkas,” teic I.Popoviča.

Kategorijas