Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ilona Marhele uzlabo personisko rekordu

Didzis Bauers

2017. gada 11. augusts 00:00

5

Latvijas garo distanču skrējēja novadniece Ilona Marhele svētdien izcīnīja 31.vietu Londonā notiekošajā Pasaules vieglatlētikas čempionāta maratona skrējienā, bet uzvaru svinēja Bahreinu pārstāvošā kenijiete Rouza Čelimo.
I.Marhele ar jaunu personisko rekordu izcīnīja 31.vietu, distanci noslēdzot 2 stundās, 37 minūtēs un 40 sekundēs. Savu līdzšinējo karjeras labāko rezultātu sportiste uzlaboja par 21 sekundi. Ilona pēc pusdistances (1:17:57) bija tikai 47.vietā, bet finišā bija jau augstajā 31.vietā kā devītā labākā starp eiropietēm (2:37:40) jeb tikai 10:29 aiz uzvarētājas. Ilonas jaunais personiskais rekords joprojām ir otrs visu laiku labākais rezultāts aiz Jeļenas Prokopčukas izcilā Latvijas rekorda (2:22:56). Pērn I.Marhele lielā karstumā guva 61.vietu Riodežaneiro Olimpiskajās spēlēs, bet planētas meistarsacīkstēs viņa startēja pirmoreiz karjerā.
Ļoti priecīgs par par savu bijušās audzēknes rezultātu bija Alūksnes pilsētas bērnu un jaunatnes sporta skolas vieglatlētikas treneris Ilgvars Vaskis: “Jāatzīmē lielais kāpums pēc Rio spēlēm, jo tur bija 61.vieta. Bet spriest par personiskā rekorda uzlabošanu ir grūti, jo visas trases nav vienādas un Londonā viņa startēja pirmo reizi. Ja skries nākamgad, tad varēsim analizēt. Jāņem vērā arī, ka viņai ziemā bija pēdas operācija, bet prieks, ka sasniegts otrais labākais rezultāts Latvijas vēsturē un lēnām aug sportists, kas varēs nomainīt J.Prokopčuku. Uzmanība bija arī citai Latvijas gargabalniecei - Anitai Kažemākai, kura trenējas pie J.Prokopčukas, bet uz viņas fona Ilona izskatījās ļoti labi. Prieks ir par progresu, un jāpriecājas par Alūksnes novada pašvaldības atbalstu, kas ļāva Ilonai daļēji segt nometnes izdevumus un sasniegt šo rezultātu,” pārdomās dalās I.Vaskis.
A.Kažemāka ierindojās 53.vietā, finišējot pēc 2 stundām, 44 minūtēm un 49 sekundēm, kas ir viņas labākais rezultāts šogad. Pasaules čempionātā bija vēl viens Latvijai nozīmīgs notikums - pašreizējā Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidente Ineta Radēviča saņēma 2011.gada pasaules meistarsacīkšu sudraba medaļu tāllēkšanā, kas viņai pienācās pēc vicečempiones diskvalificēšanas.
Pasaules čempionātā Latviju pārstāvēja 12 sportisti. Pasaules čempionāts Londonas olimpiskajā stadionā, kur pirms pieciem gadiem tika dalītas Olimpiādes medaļas, ilgs līdz svētdienai.

Kategorijas