Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Vējā nolauzts koks uzkrīt automašīnai

Agita Bērziņa

2017. gada 18. augusts 00:00

11

Negaiss, kas plosījās naktī no sestdienas uz svētdienu, nodarījis postījumus arī Alūksnes novadā. Lielākā nelaime notika Alūksnē, kur vējā lūstošs koks uzkrita automašīnai.

Septiņi izsaukumi
Alūksnes novadā ugunsdzēsēji glābēji saņēma septiņus izsaukumus uz glābšanas darbiem, kuri saistīti ar vēja postījumu likvidāciju – visos septiņos gadījumos bijis nepieciešams atbrīvot ceļa braucamo daļu no nolūzušajiem kokiem. Apes novadā izsaukumi, kas saistīti ar vēja postījumu likvidāciju, netika saņemti. “Alūksnē, Pilsētas bulvārī, vieglajai automašīnai bija uzkritis koks. Koku novācām operatīvi, bet automašīna ir stipri bojāta. Tā bija stāvēšanai novietota automašīna, tādēļ cilvēki tajā neatradās. Pārējos gadījumos mūsu darbs saistījās ar nolūzušu koku un zaru novākšanu no brauktuvēm, piemēram, Ziemeru pagastā uz ceļa uz Māriņkalnu, Litenes krustojumā, Jaunannas krustojumā, koki bija sakrituši arī uz ceļa uz Zeltiņiem. Izsaukumus saņēmām no pulksten 19.00 līdz pusnaktij. Salīdzinājumā ar postījumiem citviet valstī Alūksnē vētra pārciesta mierīgi,” norāda Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Alūksnes daļas komandieris Gints Ilva. Viņš atgādina, ka negaisa laikā nevajadzētu uzturēties lielu koku tuvumā, lietot elektroierīces, stāvēt pie logiem, bet vajadzētu aizvērt tos.

Bojāti soliņi, apmales, krusti
Vētrā cietuši arī Alūksnes Lielie kapi. “Kapos ir gan mazāki postījumi – krituši zari, gan arī lielāki postījumi – divās vietās ir nolūzuši koki, kas uzkrituši kapu laukumiņiem. Par laimi, tie nav salauzuši pieminekļus, bet tikai izkustinājuši tos no vietas. Ir bojāti soliņi, krusti, apmales. Pašvaldības aģentūra “Spodra” nolūzušos zarus un kokus novāks,” skaidro pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka. “Spodra” aicina iedzīvotājus, kuriem Alūksnes kapos ir apglabāti piederīgie, aģentūru informēt par saziņas iespējām, jo šādos gadījumos kapu pārzinim būtu iespējams operatīvi sazināties ar piederīgajiem, lai sniegtu informāciju. Kapu pārziņa tālruņa numurs ir 26161235.
Portālā “Alūksniešiem.lv” aicinājām sūtīt fotogrāfijas ar vētras postījumiem novadā. Saņēmām vairākas fotogrāfijas ar postījumiem Alūksnes kapos, Tempļakalna parkā, Ozolu ielā. Paldies fotogrāfiju iesūtītājiem!

Kategorijas