Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pededzē viesojas “fiksiki”

Diāna Lozko

2017. gada 18. augusts 00:00

4

Pededzē pagājušajā nedēļā notika nometne “Fiksiki un četri elementi”. Fiksiki ir mazas radībiņas no kādas animācijas filmas, kuras palīdz dažādās ķibelēs, viņi ir gudri dažādos tehniskos jautājumos, daudz ko māca un izskaidro.

Arī gribējās būt tādiem
“Arī mums tādiem gribējās būt! Mans dēls mācīsies 3.klasē, un reiz viņš pastāstīja par animācijas filmu “Fiksiki”, kura ir krievu valodā. Mani tā ieinteresēja un tajā arī smēlos ideju šai nometnei. Pirmdiena mums bija zemes diena, kad mēs uzzinājām vairāk par maizītes ceļu un cepām picu, otrdiena bija veltīta gaisa stihijai, kad eksperimentējām, kā arī gleznojām ar dabas materiālu otiņām, trešdiena - uguns diena, kad mācījāmies iekurt ugunskuru un apmeklējām Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Alūksnes daļu, ceturtdiena - ūdens diena, kad devāmies pie Gaujas pētīt ūdeni, kā arī apmeklējām zinātkāres centru “ZINOO” Cēsīs. Bijām arī kamieļu parkā “Rakši” turpat Cēsīs, kur bērni varēja priecāties par kamieļiem un lamām. Piektdien nometne noslēdzās, un nu varēsim tikties jau nākamgad,” stāsta nometnes vadītāja un Pededzes pamatskolas skolotāja Ieva Rakova.

Iespēja pavadīt saturīgi brīvo laiku
Kopumā nometnē piedalījās 20 bērni vecumā no 7 līdz 11 gadiem no Pededzes, kā arī citām Alūksnes novada vietām. “Vasaras nometnes ne tikai bērniem sniedz iespēju pavadīt saturīgi brīvo laiku, bet dod arī kādu atelpas brīdi vecākiem un drošību, ka viņu bērni vasarā iegūst jaunus iespaidus un arī zināšanas,” teic I.Rakova un pateicas Alūksnes novada pašvaldībai par sniegto finansiālo atbalstu nometnes rīkošanā. Arī pērn bērni varēja piedalīties nometnē Pededzē par pirātu tēmu. “Daži bērni kā savu motivāciju piedalīties nometnēs min gan saturīgāka laika pavadīšanu, gan to, ka viņi vēlas vasaru pavadīt interesantāk. Ir arī bērni, kuri saka, ka vienkārši vēlas redzēt savus skolotājus arī vasarā,” stāsta I.Rakova. Viņa ir pateicīga arī skolas direktorei Selgai Bīberei, kura vienmēr ir atvērta dažādām idejām un ļauj nometnes veidotājiem rīkoties, cik vien fantāzija tiem atļauj. “Viņa mums uzticas un atļauj strādāt, par to liels paldies. Esam sastrādājušās arī ar kolēģēm, un ir liels prieks, ka varam viena otrai sniegt atbalstu. Ir ļoti labi, ka var strādāt kopā,” uzsver I.Rakova.

Kategorijas