Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Regbija entuziasts

Diāna Lozko

2017. gada 18. augusts 00:00

26

Bijušais alūksnietis Ivars Orlovs ikdienu nu jau pavada Rīgā, kur strādā pārtikas ražošanas industrijā, taču viņš ik mēnesi viesojas Alūksnē un vienmēr izmanto iespēju pavadīt brīvo laiku aktīvā atpūtā. Viņš ir aizrāvies ar regbija sporta veidu un uzskata, ka reiz tas varētu ienākt arī Alūksnē.

Regbiju jauc ar amerikāņu futbolu
“Regbiju sāku spēlēt pirms septiņiem gadiem, uzsākot savas studijas Latvijas Lauksaimniecības universitātē Pārtikas tehnoloģijas fakultātē. Uzreiz jāizskaidro, ka regbiju cilvēki nereti jauc ar amerikāņu futbolu. Tas, ko redzam filmās - spēlētājus bruņās, tas ir amerikāņu futbols, bet regbijā spēlē bez bruņām, kā arī bez lielajām ķiverēm, kādas parasti redzam amerikāņu filmās. Mēs piespēles drīkstam dot tikai uz aizmuguri, kā arī piespēles padošanas tehnika ir krasi atšķirīga. Atšķirību ir ļoti daudz, bet es nesaku, ka kāds no šiem sporta veidiem ir sliktāks vai labāks,” teic I.Orlovs. Viņš tikai norāda uz to, ka šos abus sporta veidus cilvēki varētu jaukt tāpēc, ka tajos abos ir līdzīgas formas bumbas un nezinātājam spēles gaita varētu šķist līdzīga. “Man pašam šī spēle daudz ko iemāca, piemēram, kā pareizi sniegt atbalstu un motivēt cilvēkus, kā saglabāt vēsu prātu asās situācijās un ātri pieņemt lēmumus, neņemot vērā, vai tie ir pareizi vai nepareizi, kā arī būt atbildīgam par šiem lēmumiem. Es domāju, ka katrs cilvēks savā vaļaspriekā atrod kaut ko mazliet dziļāku un paņem no tā ko ikdienai, savai dzīvei. Manā gadījumā šis vaļasprieks ir regbijs,” teic I.Orlovs.

Uz laukuma jūtas absolūti brīvs un dzīvs
Siltākam laikam iestājoties, I.Orlovs Alūksnē vienmēr izmanto iespēju noķert vēju Alūksnes ezerā un pabraukt ar vējdēli. Sports viņam palīdz arī atslēgties no ikdienas, tāpēc viņš ikvienam iesaka atrast kādu sev piemērotu sporta nodarbi, lai tādā veidā rastu sev jaunu enerģijas avotu šajā fiziskos un garīgos spēkus izsmeļošajā ikdienā. “Man katrs treniņš, turnīrs vai spēle rada prieku, saviļņojumu un dod enerģiju, jo zinu, ka pavadītajā laikā uz laukuma jūtos absolūti brīvs un dzīvs,” uzsver I.Orlovs.
Viņš atzīst, ka gadījumā, ja viņa dzīves ceļi vedīs viņu atpakaļ uz Alūksni, viņš noteikti dibinās regbija komandu, taču viņš neuzskata, ka ir vienīgais alūksnietis, kuru šis sporta veids interesē. “Varbūt pat pirms manas atgriešanās kāds cits entuziasts būs jau šādu komandu izveidojis,” teic I.Orlovs un cer, ka arī Alūksnē drīzumā izveidosies kāda šī sporta veida entuziastu grupa.


Kategorijas