Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aicina uz piemiņas pasākumiem

Agita Bērziņa

2017. gada 18. augusts 00:00

335

Pieminot ilggadējo Trapenes kolhoza priekšsēdētāju Raimondu Apinīti, kurš šovasar svinētu savu 100. dzimšanas dienu, 25.augustā Trapenes muzejā notiks piemiņas pasākums.

Apkopo atmiņas
R.Apinītis bija liels pagasta padomes darbinieku draugs un padomdevējs, bieži apmeklēja pagastu arī pēc darba gaitām. “R.Apinītis Trapenes pagastu vadīja visilgāko laiku, tādēļ noteikti pelnījis, lai veltām viņam pasākumu, kurā piedalīsies līdzgaitnieki,” stāsta Trapenes muzeja vadītāja Līga Semjonova. Muzejā šobrīd notiek vēstures liecību izpēte un atmiņu stāstu apkopošana kopā ar pensionēto skolotāju Maiju Miķeli, kura ir ciema izpildkomitejas priekšsēdētājas Hildas Tralmakas meita. “Maijai par tiem laikiem ir bagātīgas atmiņas. Viņa vāc materiālus, bijusi arhīvā apkopojusi datus par kolhoza vēsturi un pagasta vadītājiem,” stāsta L.Semjonova.
Otrs piemiņas pasākums, kam gatavojas Trapenes muzejā, būs veltīts Trapenes muzeja dibinātājam, vēstures skolotājam, novadpētniekam un vēstures liecību glabātājam Harijam Auseklim. Muzeju viņš izveidoja 1960.gadā, un kā pirmā ekspozīcija bija Linardam Laicenam veltītā piemiņas istaba. Atceres pasākumā piedalīsies arī viņa meita Lauma Ausekle, kura dzīvo Ogrē.

Tur godā un cieņā
Kopš 2004.gada Trapenes pagasta padomes darbinieki iedibināja tradīciju ik vasaru doties uz R.Apinīša kapavietu nolikt ziedus, un šobrīd pārvaldes darbinieki šo tradīciju turpina. Netiek aizmirsti arī citi pagasta iestāžu ilggadējie darbinieki, piemēram, muzeja vadītāja un skolas direktore Emma Valija Šļukuma, ciema izpildkomitejas priekšsēdētāja Hilda Tralmaka, pagasta šoferis Jānis Dzirkalis. “Domāju, ka šie cilvēki uz mums noraugās no mākoņa maliņas un redz, ka mēs viņus atceramies. Cilvēki dzīvo tik ilgi, cik mēs ilgi viņus pieminam un atceramies. Mēs atceramies! Savējie ir savējie, un mēs esam kopā ar savējiem. Mūsu pienākums ir turēt cieņā un godā tos cilvēkus, kuri daudz darījuši Trapenes attīstībai, un tas liek mums ar lielāku atbildības sajūtu darboties Trapenes labā. Mums pašiem ir jāiededzina mazā dzirkstelīte, lai uzturētu atmiņas par Trapeni un sava pagasta vēsturi,” norāda pagasta pārvaldes vadītāja Irisa Popoviča.

Kategorijas