Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Tiekas ar šūšanas uzņēmuma pārstāvjiem

Diāna Lozko

2017. gada 18. augusts 00:00

496

Alūksnē viesojušies šūšanas uzņēmuma “Spectre Latvia” pārstāvji, lai apspriestu iespējamību šeit atvērt firmas šūšanas cehu. Uz tikšanos bija ieradušās arī aptuveni 30 Alūksnes un Apes novadu iedzīvotājas, kuras vēlējās uzzināt ko vairāk par šo iespēju.

Paplašināt savu darbību
“Atnācām, jo kuram gan nav nepieciešams darbs,” pauda kāda no sievietēm. Uzņēmuma “Spectre Latvia” nepārtraukto uzlabojumu projektu vadītāja Ieva Kudrašova bija izbrīnīta, ka uz tikšanos ieradies tik daudz interesentu un no vairāk nekā 30 sievietēm tikai vienai nebija priekšzināšanu šūšanā. Uzņēmuma pārstāvji dodas uz dažādām Latvijas pilsētām, lai rastu iespējas paplašināt savu darbību. SIA “Spectre Latvia” ir viens no mūsdienīgākajiem tekstila apstrādes uzņēmumiem Latvijā, kas specializējies funkcionālu aktīvās atpūtas un sporta apģērbu ražošanā daudziem zināmiem un starptautiski atzītiem zīmoliem. Kopš dibināšanas 2001.gadā uzņēmums ir neatņemama AS “Spectre” sastāvdaļa, kas ir Dānijā dibināts ģimenes uzņēmums. “Spectre” grupā apvieno vairākus uzņēmumus gan Dānijā, gan Latvijā, gan Vjetnamā, kopā nodarbinot vairāk nekā 800 darbinieku. Sanākušos ieinteresēja ne tikai uzņēmuma labā pieredze, bet arī labā attieksme pret darbiniekiem. Kopš 2013.gada uzņēmumam piešķirts sociālās atbildības sertifikāts SA8000, kurš norāda uz to, ka uzņēmumā tiek nodrošināta darbinieku cilvēktiesību ievērošana. Kāda no sievietēm atzina, ka šādai drošībai un atbalstam būtu jāvalda visās darbavietās, taču diemžēl ne visur tā notiek.

Galīgo atbildi sniegs pēc
22.augusta
“Lai veidotu šūšanas cehu vai kādu no šūšanas līnijām Alūksnē, mums bija nepieciešama šāda tikšanās, lai uzzinātu, cik spēcīgi šeit ir šuvēji un vai spēsim nokomplektēt komandu, kurā būtu visi mums nepieciešamie šuvēji, kā arī šūšanas meistars. Tikai tad varam sākt meklēt šai darbībai arī atbilstošu vietu,” sacīja I.Kudrašova un uzsvēra, ka galīgo atbildi uzņēmums sniegs pēc 22.augusta. Sanākušos interesēja ne tikai darba vide un tehnoloģija, kā būs jāstrādā, bet arī viens no svarīgākajiem punktiem – atalgojums. Diemžēl daudzi atzina, ka tieši atalgojums daudzās darbavietās ir problemātiskākais punkts un nereti var gadīties, ka pārbaudes laikā darba devējs cilvēku apmāna. Izrunājot visus jautājumus, ikviens varēja uzrakstīt uz lapas savus kontaktus, tādējādi piekrītot strādāt uzņēmumā, ja tam izdosies atvērt savu filiāli Alūksnē. Pašreiz vēl nav zināms, cik tieši darba vietu uzņēmums varētu piedāvāt, jo viss ir atkarīgs no telpu nodrošinājuma un uzņēmuma pieprasījuma – cik šūšanas līniju attiecīgajā reģionā uzņēmums vēlēsies veidot.
— Diāna Lozko

Kategorijas