Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pilssalas stadionu labiekārto, ūdens peļķes paliek

Līga Vīksna

2017. gada 25. augusts 00:00

736

Alūksnes Pilssalas stadionā joprojām notiek remontdarbi, kurus vēro arī alūksnieši, jo nevar vien sagaidīt, kad stadions atkal būs pieejams. Labiekārtošanas darbus Alūksnes novada pašvaldība stadionā uzsāka vasaras sākumā, lai novērstu nepilnības un pilnveidotu piedāvājumu, tomēr alūksnieši vērš uzmanību, ka arī pēc īpašā poliuretāna seguma ieklāšanas vietām tāpat virsū krājas lietusūdens.
Uz to norāda arī Alūksnes novada domes deputāts Verners Kalējs. “Pašvaldībā esmu jautājis, vai ir defektācijas akts, pirms uzsāka labiekārtošanas darbus – to neviens man uzrādīt nevarēja, jo šāda akta nav. 2008.gadā, kad Pilssalas stadionā remontdarbus veica SIA “Valdis”, šo darbu kvalitātei tika dota desmit gadu garantija – līdz 2018.gadam. Šis laiks vēl nav pagājis, bet Alūksnes novada pašvaldība no budžeta līdzekļiem veic darbus, lai gan novērst nepilnības varēja prasīt no SIA “Valdis”. Turklāt arī tagad, kad jaunais un dārgais segums jau ieklāts, uz tā tāpat krājas ūdens, jo nav noteces,” saka V.Kalējs. Viņš par to vērsies arī pašvaldībā, bet atbildi nav saņēmis.
“Alūksnes Ziņas” aicināja Alūksnes novada domes priekšsēdētāju Arturu Dukuli skaidrot, kādēļ šāda situācija radusies un netika izmantots garantijas laiks. A.Dukulis norāda – stadions vēl nav nodots ekspluatācijā. “Nav korekti vērtēt stadionu laikā, kad intensīvi un vairākas dienas līst lietus. Nav tādas sistēmas, kas uzreiz un visu ūdeni novada. Neaizstāvu nevienu – skatīsim un vērtēsim, kā no laukuma daļas aiz futbola vārtiem ūdeni, kas uzkrājas, novadīt. Būvniekam šie jautājumi būs jārisina,” stāsta A.Dukulis. Garantijas laika neizmantošanu viņš pamato ar to, ka, slēdzot jauno līgumu, šovasar tas beidzies. “2008.gadā veiktajiem SIA “Valdis” darbiem, kas bija I kārta, garantija bija. Šovasar veiktie darbi ir II kārta. Lai II kārtas darbi nebūtu jāveic SIA “Valdis”, kā to paredzēja 2008.gadā noslēgtais līgums, šis līgums tika lauzts, līdz ar ko beidzās arī garantija, un tika noslēgts jauns līgums ar citu būvnieku. Kāpēc toreiz noslēgts tāds līgums – nevaru atbildēt,” saka A.Dukulis.

Kategorijas