Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ar radošo darbu konkursu vēlas veicināt Alūksnes skolēnu izpratni par ūdens nozīmi ikdienā

Marta Kivke

2017. gada 25. augusts 09:28

72

Lai veicinātu skolēnu izpratni par ūdens nozīmi veselīga dzīvesveida ievērošanā un pilnvērtīga uztura nodrošināšanā, kā arī mudinātu skolēnus izpausties radoši, dabīgā minerālūdens ražotājs SIA VENDEN rīko radošo darbu konkursu Latvijas skolēniem.

Radošo darbu konkursā var piedalīties ikviens Latvijas skolēns no 1. līdz 12. klasei, startējot kādā no trijām klašu grupām. 1. līdz 4. klases skolēni tiek aicināti izdomāt SIA "Venden" talismana Vendija jauno draugu, attēlot viņu zīmējumā, papildus izdomājot arī viņa vārdu. 5. līdz 9. klases skolēni tiek aicināti uzzīmēt ūdens pudeles jauno dizainu, pēc saviem ieskatiem iesakot arī radīt ūdeni ar kādu jaunu un nebijušu garšu, savukārt, vidusskolēni tiek aicināti iesūtīt pašu veidotas fotogrāfijas par tēmu “Bez ūdens nav iedomāja mana ikdiena”.

Radošo darbu konkursa mērķis ir mudināt skolēnus interesēties par veselīgu dzīvesveidu un pilnvērtīgu uzturu, veicināt skolēnu izpratni par ūdens nozīmi veselībā, apzinoties, ka ūdens ir neatņemama mūsu ikdienas sastāvdaļa, kā arī veicināt skolēnu radošo talantu izpausmes.

“Mēs ikdienā patērējam lielu daudzumu ūdens – dienā izdzeram pat piecus līdz sešus litrus katrs. Katrā treniņā līdzi ir 1,5 l pudele, kas tiek izdzerta. Ūdens ir vissvarīgākais, lai uzturētu sevi formā un dzīvotu veselīgi – tas ir vienlīdz svarīgi gan profesionāliem sportistiem, gan visiem pārējiem, kuri vēlas justies labi un būt veseli!” stāsta pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.

Skolēni var iesūtīt zīmējumus un fotogrāfijas konkursam no 24. augusta līdz 17. septembrim, savukārt, konkursa rezultāti tiks paziņoti 25. septembrī. Darbi jāiesniedz elektroniskā veidā (zīmējumus ieskenējot), nosūtot uz e-pastu konkurss@venden.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, skolu, klasi, kā arī kontaktus, lai konkursa organizatori varētu sazināties ar dalībniekiem. Katrā klašu grupā tiks apbalvoti trīs labāko darbu autori, kuri saņems "Venden" komplektu, kurā ietilpst gan atspirdzinošas balvas, gan ikdienā noderīgas lietas ar "Venden" simboliku (lietussargs, piezīmju bloks un pludmales dvielis).

Sīkāka informācija par konkursu nolikumā, kā arī uzņēmuma "Venden" Facebook lapā https://www.facebook.com/VendenLatvija vai rakstot elektroniski konkurss@venden.lv.



Kategorijas