Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Bezpalīdzība

2010. gada 11. janvāris 14:38

539

Šā gada 1.janvārī ap pulksten 21.00 no Torņa ielas 3.nama pirmās ieejas iznāca trīs diezgan sareibuši vīrieši. Divi no viņiem stabili turējās kājās, bet viens pie mājas stūra nokrita sniegā uz rokām un tā arī vairs nespēja ne piecelties, ne kustēt.

Draugi viņu pameta sniegā gulošu – ne sauca neatliekamo medicīnisko palīdzību, ne ievilka kāpņu telpā siltumā, lai nenosalst, bet mierīgi aizgāja projām. Lūdzu no Torņa ielas 1.nama vidējās ieejas vīrietim, lai palīdz, taču arī tas apskatīja gulošo, uzsauca krievu valodā pakaļ aizgājušajam draugam: “Žeņa, tavs draugs nokrita!” - un, neko nedarīdams, lai vismaz izsauktu ātro palīdzību, aizgāja. Tad to pašu lūdzu Torņa ielas 3.nama vidējās ieejas vīrietim – atkal nekā: ne zvana, ne palīdzības. Un tā tas turpinājās apmēram pusstundu.

Tad nāca bars Alūksnes vidusskolas vecāko klašu skolēnu, kuri tūlīt izies savā dzīvē, bet arī tiem nav mācīts sniegt pirmo palīdzību. Vismaz labi, ka viņi pa mobilo tālruni izsauca ātro palīdzību, lai cilvēkam atbrauc pakaļ un viņš nenosalst...

Kategorijas