Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Nāk klajā ar savu pirmo oriģināldziesmu

Diāna Lozko

2017. gada 1. septembris 00:00

27

Alūksniešu Jurija Marinova un Dāvja Kārkliņa veidotā grupa “Putukvass” laidusi klajā savu pirmo dziesmu “Par rudeni”, kuras pirmatskaņojumu jau varēja dzirdēt Alūksnes pilsētas svētku laikā.
Lai arī grupa “Putukvass” priecē klausītājus un dejotājus jau sesto gadu, grupa parasti izpildījusi daudzu citu mākslinieku dziesmas. “Beidzot nobriedām arī tam, ka mums vajadzētu pašiem savu dziesmu. Kā grūdiens kalpoja arī tas, ka mūsu draugiem - grupai “Otto” no Balviem - apritēs 24 gadi un jubilejas pasākumā gribējām izpildīt arī kādu oriģināldziesmu,” teic J.Marinovs.
Mūziķi gan nav sacerējuši dziesmu paši, jo uzskata, ka viņiem vēl ir jāsagaida sava mūza, taču dziesmas tapšanā talkā nācis talantīgais komponists Jānis Krūmiņš no grupas “Apvedceļš”. “Jānim ir ļoti laba sadarbība ar Santu Sāri-Geržu. Sadarbojamies ar Santu apskaņošanas jomā, un tā arī mēs nolēmām sazināties ar J.Krūmiņu. Viņam labi padodas dziesmu sacerēšana. Nu arī mēs beidzot tikām pie savas dziesmas!” pauž J.Marinovs.
Dziesma ir ne tikai par rudeni, bet arī par nenoturētu mīlestību. D.Kārkliņš atzīst, lai arī dziesmas tēma varētu šķist skumja, tā nebūt tāda nav, bet ir vienkārši ļoti skaista, sentimentāla dziesma. Skaņdarbs iesūtīts arī “Latvijas Radio 2” novērtēšanai, un, ja vien komisija akceptēs dziesmu, to varēs dzirdēt arī radio. “Jo vairāk cilvēki zvanīs un taujās pēc mūsu dziesmas, jo biežāk to atskaņos,” teic J.Marinovs un atzīst, ka ir gandarīts par paveikto.
Grupa noteikti plāno arī turpmāk sadarboties ar komponistiem, lai sacerētu oriģināldziesmas, ar kurām priecēt savus klausītājus.

— Diāna Lozko

Kategorijas