Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Divas dienas kuļ Alūksnes ezeru

Didzis Bauers

2017. gada 1. septembris 00:00

12

Divas dienas Alūksnes ezerā notika sacensības ātrumlaivām, kas bija Eiropas čempionāts jauniešiem GT-15 klasē un Latvijas čempionāta posms desmit laivu klasēs. Alūksnes ūdens motosporta kluba – biedrības “Nord Ost” komanda, kā ierasts, šajās mājas sacensībās startēja maksimāli kuplā skaitā.
Atšķirībā no citiem gadiem šogad sacensības noritēja mazliet citādāk, jo būvniecības darbu dēļ Pilssalā bija ierobežotākas skatīšanās iespējas. Kā centrālā skatīšanās un apbalvošanas vieta šogad tika izraudzīta pludmales teritorija, bet daudzi sacensības vēroja no ierastām vietām ezera krastā Tempļa kalna parka malā, pie Līkā bērza un peldētavā “Vējiņš”. Pirmoreiz skatītājiem, kas nobijās no vēsajiem laikapstākļiem, bija iespēja sacīkstes vērot internetā “Live.star.lv” mājaslapā tiešraidē.

Neliek līdzjutējiem vilties
Eiropas čempionātā jauniešiem GT-15 klasē startēja 20 dalībnieki no Latvijas, Igaunijas, Lielbritānijas, Zviedrijas, Polijas, Lietuvas un Somijas. Latviju šajās sacensībās pārstāvēja arī Alūksnes “Nord Ost” komandas dalībnieks Roberts Minings, kurš četru braucienu summā izcīnīja 14.vietu.
Alūksnieši nelika līdzjutējiem vilties Latvijas čempionāta posma ieskaitē. Vispārliecinošāk, uzvarot katrā braucienā savā RN2000 klasē, uzvaru kopvērtējumā izcīnīja Normunds Sniķers. Viskuplāk ar mājiniekiem pārstāvētajā S550 klasē visi trīs alūksnieši kāpa uz goda pjedestāla. Vislabāk veicās Edgaram Špacam, kurš ar tēva laivu izcīnīja uzvaru, aiz sevis atstājot vecmeistaru Gintu Rozenbergu un Kristapu Upenieku. GT30 klasē jaunā pilote Monta Melzoba katrā braucienā uzlaboja savu sniegumu un finišēja 2.vietā. OSY400 klasē neveicās Kristeram Mustam, kurš bija ļoti tuvu 3.vietai, bet sportiska kļūda atmeta viņu uz 6.vietu.

Perspektīva jaunā maiņa
Biedrības “Nord Ost” valdes priekšsēdētājs Armands Musts stāsta, ka izpildīts viss, kas bija plānots: Latvijas čempionātā izcīnīta 3.vieta komandu ieskaitē. “Prieks par debitantiem, kas pierādīja, ka ir spējīgi to izdarīt. Pašreiz ir iespēja, ja Liepājā nostartēsim tāpat kā mājās, tad mums ir iespēja izcīnīt 3.vietu komandu vērtējumā, bet, vai tā notiks, rādīs laiks. Mūsu jaunajiem - Montai, Robertam, Kristeram, Kristapam un Edgaram - var būt ļoti perspektīva pilota karjera, ja būs vēlēšanās to turpināt. Viņiem ir daudz jāatrodas uz ūdens, jātrenējas, jāpiedalās sacensībās, kur ir daudz braucēju, lai iegūtu pieredzi, un tam arī sekos atbilstoši rezultāti,” viņš saka.
Komandu vērtējumā Alūksnes “Nord Ost” izcīnīja 3.vietu. Mūsējiem ir reālas iespējas izcīnīt vietu uz goda pjedestāla kopvērtējumā, ja izdosies labs starts Latvijas atklātā čempionāta pēdējā (VII) posmā, kas norisināsies Liepājā 7.oktobrī. “Alūksnes Ziņās” jau rakstījām, ka 2.decembrī Alūksnes Kultūras centrā notiks Latvijas Ūdens motosporta federācijas gada noslēguma pasākums.

Kategorijas