Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Meklē radošus labdarības veidus

Diāna Lozko

2017. gada 8. septembris 00:00

36

Sabiedrības centrā pagājušajā nedēļā noritēja Alūksnes un Apes novada fonda rīkotā labdarības akcija “Aklais randiņš ar grāmatu”, kuras laikā par ziedojumiem varēja iegādāties kādu noslēpumainu grāmatu. Akcijas laikā saziedotie līdzekļi novirzīti iniciatīvu akcijai “A un A novada Jaunie talanti”. Lai gūtu papildu atbalstu, akcija “Aklais randiņš ar grāmatu” noritēs arī oktobrī, novembrī un decembrī.

Var iesniegt savu iniciatīvu
Šīs akcijas laikā ikviens var iegādāties par ziedojumiem kādu necaurredzamā iesaiņojumā ietītu grāmatu. Par grāmatas saturu liecina vien pāris teikumi, kuri pierakstīti uz iesaiņojuma, vai arī grāmatas žanra nosaukums. Akcija “A un A Jaunie talanti” palīdz jauniem talantiem no Alūksnes un Apes novadiem visdažādākajās jomās. Jebkurš iedzīvotājs, organizācija vai iestāde var iesniegt savu iniciatīvu Alūksnes un Apes novada fondā, kas palīdzētu izpaust un attīstīt bērnu un jauniešu talantus mākslās, sportā, zinātne, tehniskajā jaunradē un ikvienā citā jomā. Kopš 2010.gada, kad tika izveidota šī programma, ir atbalstītas 33 iniciatīvas kopumā par 6824 eiro. 
Sniedz finansiālu atbalstu
Alūksnes un Apes novada fonda priekšsēdētāja Dzintra Zvejniece informē, ka pagājušās nedēļas akcijā “Aklais randiņš ar grāmatu” izdevies ziedojumos gūt 64,89 eiro. Papildu finansējumu akcijai “A un A Jaunie talanti” sniegušas arī Londonas “Daugavas vanadzes”, kuras ziedojušas Alūksnes un Apes novada fondam 250 eiro, no kuriem daļa naudas būs šai akcijai, bet daļa kādai citai pašu ziedotāju izvēlētai akcijai. “”Daugavas vanadzes” sniedz mums finansiālu atbalstu jau otro gadu. Pērn viņas finansiāli atbalstīja 14. projektu konkursu un jauniešu projektu konkursu. Šajā biedrībā Londonā darbojas arī Solvita Jaunkampe no Alūksnes, kura pašreiz tur dzīvo,” teic Dz.Zvejniece.

Satikties ar oriģinālu ideju autoriem
Viņa aicina arī ikvienu pedagogu izmantot iespēju piedalīties konferencē Talsos, kura notiks 15.septembrī. “Tā būs ļoti interesanta starptautiska konference skolotājiem par labdarības nozīmi skolās. Turpat Talsos 16.septembrī noritēs jauna ziedošanas piesaistes forma – ziedotāju aplis. Šī forma nākusi no Lielbritānijas, un Talsos to izmēģinās. Ziedotāju aplis ir iespēja satikties ar oriģinālu ideju autoriem un cilvēkiem, kuri vēlas ieguldīt novada attīstībā savus līdzekļus, entuziasmu, laiku un zināšanas. Aicinu uz to arī cilvēkus no Alūksnes un Apes novadiem. Ja kāds vēlas doties uz šīm aktivitātēm, tad var droši pieteikties pie manis,” uzsver Dz.Zvejniece.
— Diāna Lozko

Kategorijas