Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Rīkos mācības lauku jauniešiem biznesa ideju īstenošanai

LETA

2017. gada 16. septembris 06:58

139

Projekta "Laukiem būt!" ietvaros visos Latvijas novados ir veiksmīgi aizvadītas Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) rīkotās informatīvās dienas jauniešiem ar vēlmi sākt savu uzņēmējdarbību, un nākamnedēļ LLKC birojos sāksies intensīvs apmācību process. "Šogad jaunieši ir ļoti motivēti, - lielākajai daļai jau ir padomā biznesa ideja, ko vēlas attīstīt un pilnveidot mācību laikā. Neskatoties uz to, ka mācības norisināsies jau sesto gadu, interese un dalībnieku skaits nav mazinājies. Cerams, ka jaunieši novērtēs iegūtās zināšanas, veiks visu mācību procesu un gada izskaņā pieteiksies šī gada konkursam," sacīja LLKC Lauku attīstības nodaļas projektu vadītāja Baiba Gulbe.

Viņa piebilda, ka tiem jauniešiem, kuri vēl nav paspējuši pieteikties mācībām, joprojām ir iespēja pieteikties mācībās tajos novados, kur tās jau sākušās vai sāksies oktobrī. Informāciju un mācību norises laikus iespējams uzzināt pie LLKC reģionālo biroju uzņēmējdarbības konsultantiem.

Alūksnē mācības sāksies 18.septembrī pulksten 10.00 Alūksnes novada Sabiedrības centrā.

Lauku jauniešu uzņēmējdarbības projektu konkursā "Laukiem būt!" piedalās jaunieši ar dažāda veida biznesa idejām, kas saistītas gan ar lauksaimniecisko darbību, gan amatniecību un pārtikas ražošanu. Iepriekšējā reizē konkursā uzvarēja projekti saistībā ar zirgkopību, veterinārmedicīnu un inovācijām augkopībā.

LLKC darbojas kopš 1991.gada un ir lielākais lauku konsultāciju sniedzējs Latvijas teritorijā. Tā pastāvēšanas mērķis ir veicināt lauku attīstību, paaugstinot lauku uzņēmēju profesionālās un ekonomiskās zināšanas, nodrošināt konsultāciju un mācību organizāciju visos Latvijas novados, paaugstināt lauku iedzīvotāju konkurētspēju Eiropas Savienībā un organizēt Zemkopības ministrijas padotībā esošajās iestādēs strādājošo darbinieku tālākizglītību.

Kategorijas