Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Balvu novadā notiks seminārs par platlapju audzēšanu un izmantošanu

 

2017. gada 20. septembris 09:00

128

Otrdien, 2017. gada 10. oktobrī Balvu novada Lazdulejas pagasta Egļuciema Bērzu ielas „Līņos” plānots bezmaksas seminārs par platlapju – ozolu, gobu un vīksnu audzēšanas iespējām un pieredzi Latvijā, informē Raimonds Mežaks. Semināra sākums pulksten 10.00. Pasākumu rīko Meža konsultāciju pakalpojumu centra Ziemeļaustrumu nodaļa sadarbībā ar meža īpašnieku Gunāru Buklovski.

Platlapju audzēšanas un izmantošanas problemātika semināros ir reti apskatīta. Šī pasākuma laikā meža īpašniekiem un citiem interesentiem būs unikāla iespēja uzzināt gan par platlapju ekoloģiju un ieaudzēšanu, gan arī koksnes un citu labumu izmantošanu.

Pasākuma pirmajā daļā paredzēti vairāki referāti. Semināru atklās mežsaimniecības konsultante Ginta Ābeltiņa. Viņas referāts būs veltīts ES atbalsta pasākumiem meža ieaudzēšanā un atjaunošanā. Mežzinātnes institūta „Silava” vadošais pētnieks, Dr. habil. geogr. Māris Laiviņš pastāstīs par ozolu, gobu un vīksnu audžu izplatību un ekoloģiju. LLU Meža fakultātes Kokapstrādes katedras vadošais pētnieks, Dr. sc. ing. Uldis Spulle atklās platlapju jeb cieto lapu koku pārstrādes iespējas. Savukārt Žīguru meža muzeja vadītāja Anna Āze pastāstīs par ozola nekoksnes resursiem un to izmantošanas iespējām. Semināra otrajā daļā interesenti varēs doties dabā, lai iepazītos ar meža īpašnieka Gunāra Buklovska pēdējo 20 gadu laikā izveidotajiem ozolu un citu koku sugu stādījumiem lauksaimniecības zemēs. Detalizētu informāciju iespējams iegūt zvanot uz tālruņa numuru 26117578 vai rakstot uz e-pastu: ginta.abeltina@mkpc.llkc.lv

Kategorijas