Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ražas svētki sociālās aprūpes centrā ,,Alūksne’’

Šodien, sociālās aprūpes centrā „Alūksne’’ klienti, darbinieki kopā ar Alūksnes novada vidusskolas 4 klases skolēniem un viņu audzinātāju Līgu Krūmiņu un mūzikas skolotāju Inesi Krūmiņu, kopā ar Ilzi Briediņu svinēja ražas svētkus.

Pasākumu atklāja centra direktore Rasma Muceniece, kura iejutās saimnieces lomā un skaitīja tautas dziesmu „Es būt laba saimenīca, kaut man tāda saime bijse,

Kas ar savu maizi nāca, ar saviem kāpostiem. Saimes ļaudis patiesi bija pacentušies. Galdā bija centra dārzā audzētas un virtuves saimnieču izvārītas cūku pupas, no zemnieka lauka kartupeļi izvārīti ar visu mizu. Medus, piens, kefīrs, maize, plāts maize no ciema mājām līdzi atnesta. Kad nu saime bija no visa pagaršojusi un saimniece atzinusi par labu esam, tad sākās svētku programma. Tika dziedātas tautas dziesmas par labību, pupām, kartupeļiem. Raiti izskanēja dziesmas „ Āzīti manu’’, „Cāļus skaita rudenī’’. Tāpat minēja mīklas un interesanta bija spēle „Nedēļas ēdienkarte’’, piemēram, pirmdienā bija jānosauc visi ēdieni, kuri sākas ar šo burtu. Un tā uz priekšu. Kopumā pasākums izdevās. Kā atvadoties teica L. Krūmiņa – ieguvēji bija visi, arī turpmāk skolēni kopā ar audzinātāju apciemos centra iemītniekus. Nākamā tikšanās nav vairs ilgi jāgaida jo 6. oktobrī centrā notiks saviesīgs pasākums: Pansionātam 85! Līgas Krūmiņas vārdiem runājot labu ļaužu namam 85!

Piebilstams, ka pēc kopīgā pasākuma skolēni devās pārgājienā, bet iemītnieki kopā ar I. Briediņu turpināja dziedāt un baudīt rudens veltes.

Paldies visiem par dalību ražas svētkos!

Kategorijas