Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Svētdien Apes tirgū - 200 tirgotāju

Agita Bērziņa

2017. gada 22. septembris 00:00

31

Tradicionālais Pierobežas rudens gadatirgus Apē notiks 24.septembrī pulksten 9.00. Kā ierasts, pirkt un pārdot gribētājus tas pulcēs brīvdabas estrādes teritorijā, Avotu ielā un vairākās tās šķērsielās. Apes tūrisma darba organizatore Astra Binde informē, ka tirgum pieteikušies gandrīz 200 tirgotāji.
Gadatirgū varēs iegādāties gan vietējo zemnieku saražoto lauksaimniecības produkciju, amatnieku un mājražotāju gatavotos labumus, gan arī saimniecības un rūpniecības preces. “Gaidāms daudzveidīgs piedāvājums: rudens raža no dārziem, medus, pārtika - našķi, gaļa, maize, sieri, tējas. Igauņu Mežabrālis sola ierasties ar savā saimniecībā ražoto piena produkciju. Netrūks dažādu stādu, krūmu, ziemciešu un sīpolpuķu, būs plaša amatnieku – audēju, pinēju, kokamatnieku darbu izvēle,” stāsta A.Binde.
“Igaunijas – Latvijas programmas projektā “COOP Local” savu produkciju gadatirgū piedāvās uzņēmēji no Igaunijas - Setomā teritorijas, Repinas un Vastselīnas, kā arī Smiltenes un Apes novadiem. Viņi piedāvās daudzveidīgu produkciju, piemēram, sulu sīrupus, kaltētas uzkodas, upeņu produkciju, eļļas, maizi, keramiku, trušus. Gadatirgus aktivitātēs iesaistīsies arī Dāvja Ozoliņa Apes vidusskola, kas no 23. līdz 29.septembrim uzņems programmas “Erasmus+” projekta partnerus no Čehijas, Spānijas, Bulgārijas un Horvātijas. Ar saviem dzīvnieciņiem, kam vajadzīgas mājas, pirmo reizi gadatirgū būs dzīvnieku māja “Astes un Ūsas”, varbūt tieši gadatirgus laikā kāds noskatīs sev uzticīgu kaķīti vai sunīti. Biedrība vāks arī ziedojumi dzīvnieku barībai.
— Agita Bērziņa

Kategorijas