Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aicina uz krāšņu koncertu

Līga Vīksna

2017. gada 22. septembris 00:00

10

30.septembrī pulksten 19.00 Alūksnes Kultūras centrā izskanēs jauna un krāšņa koncertprogramma „Uzliec veco gramofonu“ kopā ar brāļiem Auzāniem un muzikālo apvienību “Slavenais Jersikas orķestris”.

Aizliegtās dziesmas
Koncertprogrammas idejas autors ir mūziķis Atis Auzāns. Kopā ar Artūru Palkeviču viņš arī gādājis par mūsdienīgām un interesantām aranžijām. Mūziķi divdaļīgajā koncertā izpildīs populāras, savulaik padomju varas aizliegtas dziesmas no “Čikāgas piecīšu”, Larisas Mondrusas, Ilmāra Dzeņa un daudzu citu izpildītāju repertuāra.
„Tās ir daudzas skaistas dziesmas, ar kurām uzaugām, bet kuras padomju okupācijas režīma laikā nedrīkstēja klausīties atklāti. Tomēr tās nenovēršami izplatījās no rokas rokā, līdz padomju cenzūra vairs nebija spējīga izkontrolēt, kurš ko ieraksta un klausās! Manuprāt, tagad, gadiem ejot, daudzas no šīm skaistajām melodijām ir nepelnīti piemirstas. Mēs vēlamies, lai tās netiek aizmirstas, tomēr tām būs mūsu aranžējumi. Tur jau ir tā māksla radīt dziesmu ar interesantu aranžējumu – mūsdienīgu. Ar šo programmu mēs, mūziķi, vēlamies klausītājiem dāvināt jaukas muzikālas atmiņas un iespēju dziedāt līdzi gandrīz vai ikkatrai koncerta dziesmai!“ stāsta A.Auzāns.

Jāturpina!
“Slavenais Jersikas orķestris” koncertē piecus gadus. A.Auzāns gan atzīst – ar pauzītēm. “Bija laiks, kad uz laiku pārtraucām koncertēt, jo vienkārši vajadzēja vienam no otra atpūsties, lai saprastu, ka pēc tam ir liels prieks atkal tikties. Vienkārši koncertu bija tik daudz, ka nogurām - reizēm apstākļi piespiež “savākties” uz ļoti daudzām ballēm, koncertiem. Bet pērn decembrī nospēlējām divus korporatīvus pasākumus Rīgā un Ventspilī un sapratām – esam tik forši, ka jāturpina! Tā tapa jaunā programma, sastāvs un stils, kas būs redzams koncertprogrammā arī Alūksnē. Cilvēku atsaucība koncertos apliecina, ka mūsu lēmums atsākt bija pareizs. Abi ar brāli Jāni esam Mežāži pēc horoskopa – ar ragainu raksturu spītībā, tomēr saprotamies no pusvārda un skatiena. Koncertos neiestājas neveikls klusums – ja man nav, ko teikt, tad brālim ir, ko teikt,” pārdomās dalās A.Auzāns. Kas ir “Slavenā Jersikas orķestra” klausītājs? A.Auzāns atzīst – tā ļoti dažāda auditorija un visas paaudzes.

Viena no labākajām
koncertzālēm
Rekonstruētajā Alūksnes Kultūras centrā A.Auzāns ir uzstājies citos projektos, bet kopā ar “Slaveno Jersikas orķestri” būs pirmo reizi. Viņš ir gandarīts par sadarbību ar Kultūras centru. “Man patīk Alūksnes Kultūras centra tehniskais nodrošinājums. Ir ļoti laba un kvalitatīva akustiskā iekārta, arī akustika ir laba. Salīdzinot ar citām Latvijas kultūras iestādēm, kvalitātes ziņā Alūksnes Kultūras centru es lieku augšgalā. Alūksnes Kultūras centrs ir viena no labākajām Latvijas koncertzālēm! Tāpat kā uz “Goru” Rēzeknē, tā uz Kultūras centru Alūksnē cilvēki brauc kā ekskursijā, līdztekus tam baudot labu skaņu, akustiku, apskaņošanu un tā tālāk,” vērtē A.Auzāns.
Koncerttūri piedāvā „Vīgneru Ernesta institūts“. Biļetes pieejamas „www.bilesuparadize.lv”” un Alūksnes Kultūras centra kasē.

Kategorijas