Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Apes novada domē ievēl vietnieku – Dinu Meisteri

Agita Bērziņa

2017. gada 22. septembris 00:00

17

Apes novada domes ārkārtas sēdē pagājušajā ceturtdienā par Apes novada domes priekšsēdētāja vietnieku ievēlēja Dinu Meisteri. D.Meistere būs neatbrīvotais vietnieks, kas nozīmē, ka viņu nealgos kā pastāvīgu vietnieku un viņa nesaņems atalgojumu, savukārt laikā, kad viņa aizvietos domes priekšsēdētāju, piemēram, atvaļinājuma laikā, saņems par savu darbu atalgojumu. Tas arī nozīmē, ka viņa varēs turpināt strādāt Dāvja Ozoliņa Apes vidusskolā, kur ir direktore.

Divi kandidāti
Vietnieka amatam deputāti izvirzīja divus kandidātus – D.Meisteri un deputātu Andri Rubinu. Lielāko deputātu atbalstu guva D.Meistere - par viņu balsoja seši deputāti: Iluta Apine, Jānis Liberts, Ivars Kalniņš, Una Reķe, Aivars Maltavnieks un pati D.Meistere. Savukārt A.Rubina kandidatūru atbalstīja trīs deputāti: Jānis Uskliņģis, Veneranda Kustova un pats A.Rubins. D.Meistere kļuva par deputāti jūlija beigās, kad Astrīda Harju uz laiku nolika deputāta pilnvaras un devās strādāt uz Saeimu. Jūlija domes sēdē par jauno domes priekšsēdētāju ievēlēja Jāni Libertu, taču jaunais vietnieks toreiz netika izraudzīts. Tomēr bez vietnieka dome strādāt nevar, un Apes novada dome jau saņēmusi aizrādījumu no Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijas. J.Liberts pirms sēdes deputātiem skaidroja, ka likums “Par pašvaldībām” nosaka - divu mēnešu laikā jāievēl priekšsēdētājs, vietnieks un pastāvīgās komitejas; ja tas nav izdarīts, Saeima var lemt par domes atlaišanu.

Iepazīstas ar informāciju
Kļūstot par vietnieku, D.Meistere “Alūksnes Ziņām” neslēpj pārsteigumu, taču atzīst, ka ir savas pilsētas un novada patriote, tādēļ gatava strādāt novada labā. Vienlaikus viņa arī neslēpj, ka ir bažīga par lielo atbildību un pienākumiem. “Jau tad, kad piekritu būt par deputātu, rēķinājos, ka tas būs uz laiku. Arī par vietnieku kļūstu uz laiku un ceru, ka Astrīda Harju atgriezīsies atpakaļ. Šobrīd nevaru spriest par darāmajiem darbiem, jo vēl neizprotu, kāda būs mana atbildība un pienākumi. Ar visu informāciju vēl jāiepazīstas. Man vienmēr ir gribējies izvairīties no atbildības, bet dzīve ir piespiedusi uzņemties to lielos apmēros - gan kļūstot par skolas direktori, gan tagad par deputāti un vietnieku,” teic D.Meistere.

Skolas kolektīvs - atbalstošs
Tā kā D.Meistere būs neatbrīvotais vietnieks, viņa šo darbu veiksmīgi varēs savienot ar darbu skolā. “Ir teiciens – cilvēkam uzliek tik daudz, cik viņš spēj panest. Pagaidām pieturos pie tā un ceru, ka izdosies visu savienot, neaizmirstot par vēl vienu aspektu – ģimeni, jo tā ir vienīgā, uz kā balstīties grūtā brīdī. Skolas kolektīvs ir atbalstošs, kas nav mazsvarīgi. Man ir brīnišķīga komanda, un, ja es arī kādu laiku nebūtu skolā, viss strādātu kā pulksteņa mehānisms. Esmu par to gandarīta. Skolā sistēma ir sakārtota, tādēļ varu uzņemties šos pienākumus. Jāteic, ka novadā ir ļoti daudz sakārtotu lietu, līdz ar to būs vieglāk strādāt. Pašvaldībā ļoti daudzi cilvēki ir īstajā vietā, dara savu darbu apzinīgi,” saka D.Meistere.
— Agita Bērziņa

Kategorijas