Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Cīnās par Čempionu kausu

Didzis Bauers

2017. gada 22. septembris 00:00

4

Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas sporta zālē pagājušajā svētdienā norisinājās Latvijas Čempionu kausa basketbolā Vidzemes atlases posms. Notika uzreiz divu grupu sacensības, kurās sacentās sešas komandas. Alūksni pārstāvēja komanda „Lave”, bet otra alūksniešu komanda „Alsviķi/Steel Constructor” kā Gulbenes vicečempione pārstāvēja Gulbenes novadu. Abas komandas bija ielozētas vienā grupā ar Ķekavas Eglīša kausa vicečempioni „Valauto”. Alūksnes posma abu grupu uzvarētāji iegūs tiesības piedalīties finālturnīrā, kas 23.-24.septembrī norisināsies Kandavā.

Mazliet pietrūkst
alsviķiešiem
Pirmajā spēlē ar rezultātu 68:98 “Lave” piekāpās „Valauto”. Mūsējie spēli iesāka lieliski un pirmajā puslaikā pat izvirzījās 7 punktu vadībā. Diemžēl otrais puslaiks mūsējiem bija katastrofāls, jo pretinieki ļoti veiksmīgi uzbruka no distances, ļoti strauji attālinoties rezultātā un svinēja pārliecinošu uzvaru.
„Alsviķi/Steel Constructor” pagarinājumā arī atzina „Valauto” pārākumu ar rezultātu 96:91. Spēle bija spraiga un ritēja punkts punktā ar nelielu „Valauto” pārsvaru. Spēles pēdējās sekundēs pretinieki pieļāva kļūdu, kas ļāva izlīdzināt rezultātu un panākt pagarinājumu. Diemžēl mūsējiem papildlaikā spēka pietrūka un nācās atzīt pretinieku pārākumu.
Savstarpējā spēlē starp alūksniešiem „Alsviķi/Steel Constructor” bija pārliecinoši labāka ar rezultātu – 68:105. Kaut arī šī spēle vairs neko neizšķīra, bija interesanti salīdzināt abu komandu spējas pēc gada pārtraukuma savstarpējā spēlē. Diemžēl „Lave” nebija sakoncentrējusies šai cīņai un gaidītā cīņa izpalika.

Labākā spēle
“Čempionu kausu aizvadījām ļoti labi - daudz labāk nekā paši bijām noskaņoti. Pret “Valauto” nospēlējām vienu no vislabākajām spēlēm, ko vispār Alsviķi ir aizvadījuši visā savā vēsturē! Protams, tagad jau var teikt - žēl, uzvara bija tik tuvu. Bet jābūt reāliem - pretī bija gandrīz LBL2 čempionu sastāvs. Visa komanda nospēlēja ļoti labi. Nesalūzām pie jelgavnieku spiediena, spējām kvalitatīvi nocīnīties un pelnīti tikām līdz papildlaikam. Par spēli ar “Lavi” varu teikt, ka bijām pārsteigti. Gaidījām daudz lielāku pretinieku pretestību. Iespējams, ka pauze starp spēlēm “Lavei” nenāca par labu, bet mēs bijām lieliski koncentrējušies. Tik graujošai uzvarai var būt daudz faktoru, vienu izcelt nevaru. Uz citu valsts amatieru komandu fona Alsviķiem vēl ir, kur augt - esam spēcīgi, bet ne spēcīgākie. Spēcīgākās amatieru komandas tiekas Kandavā. Ja mēs neesam tur, mēs neesam “Top 8” valstī. Var jau filozofēt, kā būtu, ja būtu mēs citā grupā. Čempionu kausā visas komandas piedalās ar mērķi tikt uz Kandavu. Cik kvalitatīvi spēlēja abas Ogres komandas! Arī citās grupās bija smaga cīņa par tikšanu uz fināliem. Tāds ir sports, bet uzskatu, ka Alsviķu komanda ir spērusi soli uz priekšu. Cerams, ka pēc sezonas mans optimisms būs pārvērties redzamos rezultātos. Veiksmi visām komandām jaunajā sezonā!” saka komandas „Alsviķi/Steel Constructor” pārstāvis Kristaps Marķitāns.

Kategorijas