Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pasniegs stipendijas maznodrošinātām daudzbērnu ģimenēm

LETA

2017. gada 22. septembris 08:10

219

Otrdien, 26.septembrī, plkst.15, Melngalvju nama Lībekas zālē Amerikas Latviešu Apvienības (ALA) un Latvijas Bērnu fonda (LBF) sadarbības ietvaros tiks pasniegtas stipendijas 15 maznodrošinātām daudzbērnu ģimenēm, vienam smagi slimam bērnam un desmit studentiem no daudzbērnu ģimenēm, bāreņiem, aģentūru LETA informēja LBF. LBF skaidro, ka ALA sadarbība ar fonda nozares "Sadarbība ar Latviju" ietvaros izveidojās 1994.gadā. 23 sadarbības gadu garumā ALA Latvijas ģimenēm un studentiem ir piešķīrusi vairāk kā 2,5 miljonus ASV dolāru (2,1 miljons eiro), bet 1994.gadā tā par savu prioritāti izvirzīja palīdzības programmu "Drošais Tilts", kuras mērķis ir ārzemēs dzīvojošo latviešu iespēju robežās sniegt atbalstu un palīdzību grūtībās nonākušām ģimenēm un bāreņiem Latvijā.

Daudzbērnu maznodrošinātajām ģimenēm stipendijas tiek piešķirtas uz vienu vai diviem gadiem - ik mēnesi tie ir 360 ASV dolāri (300 eiro), norādīja LBF. Studentiem stipendijas piešķir vienam mācību gadam, un sekmīgie studenti stipendijas saņem sākot no otrā mācību gada līdz pat bakalaura grāda iegūšanai. Ģimenes un studenti, kas saņem šīs stipendijas, tiek rūpīgi atlasīti un izvērtēti sadarbībā ar sociālajiem dienestiem.

No jauna šīs stipendijas 26.septembrī pasniegs 15 daudzbērnu maznodrošinātajām ģimenēm no Preiļiem, Pļaviņām un Alūksnes un no Olaines, Salacgrīvas, Ventspils, Līvānu, Dobeles, Kuldīgas, Dagdas un Jelgavas novadiem, vienam smagi slimam bērnam no Kandavas novada un desmit studentiem no daudzbērnu ģimenēm, bāreņiem no Saldus, Kandavas un Alūksnes pilsētām. Stipendijas pasniegs ALA sadarbības ar Latviju nozares vadītāja Kaija Petrovska un LBF vadītājs Andris Bērziņš.

Amerikas latviešu piešķirtās stipendijas ir nozīmīga artava Latvijas nākotnē, jo tās ir ieguldījums jauno pilsoņu audzināšanā, izglītošanā. Bieži tās ir pozitīvs impulss un atspēriena punkts labākai nākotnei Latvijā. Tieši uz šiem jauniešiem un ģimeņu bērniem balstīsies mūsu valsts pēc desmit, divdesmit gadiem, skaidroja LBF.

ALA ir organizācija, kas vieno ap 100 000 latviešu visā Amerikā. ALA palīdzība tiek piešķirta galvenokārt no individuālu ASV dzīvojošo latviešu - Otrā pasaules kara bēgļu ziedojumiem un testamentāriem novēlējumiem, norādīja LBF.

Kategorijas