Aluksniesiem.lv ARHĪVS

“Mans dārzs manai veselībai”

Agita Bērziņa

2017. gada 23. septembris 08:19

92

Alūksnes invalīdu biedrība 5.oktobrī ikvienu interesentu aicina uz pasākumu “Mans dārzs – manai veselībai”, kurā popularizēs veselīga uztura nozīmi labas veselības saglabāšanā. Pasākums pulksten 10.00 sāksies Alūksnes Kultūras centra Mazajā zālē.

“Ne tikai invalīdi, bet arī citi cilvēki veselības uzturēšanai lieto dažādas zāles un uzskata to par tādu kā panaceju – ja lietošu zāles, tad būšu vesels. Bet aizmirst vienu svarīgu faktoru, ka pats daudz var darīt savas veselības labā – sakārtojot vidi sev apkārt, esot aktīvs, lietojot pareizu uzturu. Runājot par veselīgu uzturu, secinājām, ka cilvēki ļoti maz gatavo dārzeņus, lai gan dzīvojam lauku apvidū un varam izaudzēt ekoloģiski tīrus produktus. Tā ir iespēja, ko mēs nepietiekami izmantojam,” skaidro Alūksnes invalīdu biedrības vadītājs Edvīns Fricis Svars. Tā radusies doma organizēt izglītojošu pasākumu ikvienam, kuram rūp sava veselība.

Vadošais dietologs Andis Brēmanis stāstīs par pareizu uzturu, dārzeņu nozīmīgumu un kā konkrētu dārzeņu iekļaušana ikdienas uzturā var palīdzēt kādu veselības problēmu mazināšanā. SIA “Latvijas ķiploks” speciālisti iepazīstinās ar savu produkciju un ķiploku nozīmīgumu veselības nostiprināšanā, bet vietējais uzņēmējs Roberts Zeltiņš no Malienas stāstīs par zāļu tējām – kādas lietot un kā pašiem tās izaudzēt vai savākt lietošanai. Pasākums noslēgsies ar degustāciju. “Varēs nogaršot invalīdu biedrības dalībnieču marinētus, skābētus, sālītus vai citādāk pagatavotus dārzeņus. Ja būs interese, čaklās saimnieces labprāt atklās receptes,” teic E.F.Svars.

Kategorijas