Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Startē Valmieras maratonā

Didzis Bauers

2017. gada 22. septembris 08:22

285

Aizvadīts 11. Valmieras maratons, kurā svētdien bez ierastajām skriešanas seriāla “Bigbank Skrien Latvija” distancēm (pusmaratona, 10 kilometru un tautas skrējiena) dalībnieki sacentās arī prestižajā 42 kilometru distancē.

Maratona distancē vīriešiem uzvaru izcīnīja Dmitrijs Serjogins (02:24:32). 6.vietu kopvērtējumā un 1.vietu VM40 grupā ar rezultātu 2:39:16 izcīnīja jaunannietis Raimonds Siliņš. 21 kilometra pusmaratona distancē ātrākā no dāmām, izcīnot pārliecinošu uzvaru, bija olimpiete alūksniete Ilona Marhele (01:20:42). Valmieras maratonā bija arī mazākas distances – 10,55 un 6,2 kilometru. Labākie no alūksniešiem: 10,55 kilometru distancē SNJ grupā 14.vieta - Erikai Olberkytei, 9.vietā VN20 grupā - Jānis Veļķeris.

“Parasti skrēju īsākas distances. Pēc Siguldas kalnu maratona dabūju muguras traumu, kā rezultātā kādu laiku neskrēju. Lēnām atsāku ar 5 un 10 kilometriem, bet iekšā bija dzinulis, ka varētu noskriet maratonu. Visu laiku gatavojos un Rīgā maijā noskrēju pusmaratonu, pēc tā sāku gatavoties maratonam. Gribējās Latvijā izskriet no 2 stundām 40 minūtēm. To arī Valmierā veiksmīgi realizēju. Tagad esmu atgriezies skriešanā un domāju par startiem garākās distancēs. Protams, ja ļaus veselība un treniņu plāns. Tagad man ir treneris Renārs Roze, kurš ir Latvijā 2.-3.numurs maratonistiem. Sākām ar viņu sadarbību pagājušajā gadā, un jau var teikt, ka tā nes rezultātus,” stāsta R.Siliņš.

Nākamais un noslēdzošais Baltijā lielākā skriešanas seriāla “Bigbank Skrien Latvija” posms notiks 7.oktobrī Siguldas pusmaratonā. Tas solās būt aizraujošs ne vien tāpēc, ka notiks spraiga cīņa par sezonas kopvērtējuma izšķirošajiem punktiem, bet arī vēl nepieredzēta jaunuma dēļ, kuru izjutīs ikviens sacensību dalībnieks.

Kategorijas