Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Lielisks sezonas sākums

Didzis Bauers

2017. gada 29. septembris 00:00

3

Alūksnes pilsētas bērnu un jaunatnes sporta skolas jaunie biatlonisti septembra vidū piedalījās Baltijas Biatlona kausa izcīņā. Sacensības norisinājās Otepē, kas pazīstama kā Igaunijas ziemas sporta galvaspilsēta. Šoreiz bija pārstāvētas tikai trīs Baltijas valstis, lai gan parasti ierodas arī Skandināvijas pārstāvji, bet, tā kā ir sākusies skola, tad mācību dēļ tik tālu skolēni nebrauca.

Meitenes - labākās Baltijā
“Baltijas kauss notika divas dienas, un mums startēja izlases dalībnieki: Sandra Buliņa un Sanita Buliņa, Anastasija Nedaivodina, Aleksandrs Kuzņecovs. Abas dienas sacensības norisinājās uz rolleriem jeb skrituļslēpēm. Pirmajā dienā bija sprints, kurā W17 grupā 6 kilometru distancē Sanita izcīnīja 1.vietu, Sandrai – 3.vieta, Anastasija – 8.vieta. Puišiem līdz 17 gadiem 7,5 kilometru distancē Aleksandrs finišēja 8.vietā. Otrajā dienā notika iedzīšanas sacensības, kurā sportisti centās uzlabot savu iepriekšējās dienas sniegumu. 8 kilometru garajā distancē Sanita saglabāja savu 1.vietu, Sandrai izdevās pacelties uz otro, bet Anastasija saglabāja 8.vietu. Aleksandrs 10 kilometru distancē pacēlās uz 4.vietu, viņam tikai 3 sekunžu pietrūka līdz pjedestālam. Viņam arī bija visātrākais rezultāts otrajā dienā. Malacis! Prieks bija arī saņemt uzslavas no citu valstu treneriem par lielisko māsu startu. Jāatzīmē, ka sacīkstēs rolleri visiem tika iedoti no ražotāja, un tas bija lieliski, ka visiem bija vienādi apstākļi,” stāsta biatlona treneris Sergejs Sverčkovs.

Deviņas zelta medaļas
Pagājušās nedēļas nogalē Madonas sporta un atpūtas bāzē “Smeceres sils” norisinājās Latvijas čempionāta vasaras biatlonā 2.kārta. Sacīkstes notika divas dienas. Pirmajā dienā sacentās individuālajā distancē uz rolleriem. Otrajā bija masu starts skrienot. Alūksnes pilsētas bērnu un jaunatnes sporta skolas biatlonistiem izdevās izcīnīt deviņas 1.vietas!
1.vietā - Oskars Muižnieks 15 kilometru distancē (ABJSS absolvents); 1.vietā - Aleksandrs Kuzņecovs un 5.vietā - Emīls Pometuns 10 kilometros B grupā; 1.vietā - Sandra Buliņa un 2.vietā – A.Ņedaivodina 7 kilometros B grupā; 3.vietā - Sanita Buliņa 10 kilometros A grupā; 1.vietā - Reinis Volbergs 6 kilometros C grupā; 1.vietā - Daniels Kodaļevs 1,5 kilometru skriešanas distancē (no 30 dalībniekiem!).
Otrajā dienā notika masu starts skrienot. 1.vieta – O.Muižniekam; 1.vieta - Sanitai Buliņai 5 kilometros A grupā; 1.vieta - Sandrai Buliņai 4 kilometros B grupā; 1.vieta – D.Kodaļevam un 4.vieta – R.Volbergam 3 kilometros C grupā; 2.vieta – D.Kodaļevam un 4.vieta – A.Pometunam 1,5 kilometros D grupā.

Ar skatu uz olimpiādi
“Starti izdevās, jo izcīnītas deviņas zelta medaļas, divas otrās un viena trešā vieta. Mazliet mazāk medaļu izcīnījām skrienot, bet prieks par audzēkņiem. Danielam pat divās grupās izdevās kāpt uz goda pjedestāla! Jāpiebilst, ka O.Muižnieks ir nospraudis sev mērķi - startēt Olimpiskajās spēlēs, tāpēc federācija viņam prasa startēt sacensībās Latvijā, kurās arī viņš pierādīja savu spēku. Tagad ir nopietni vērsies pie manis, nopietni šauj, konsultējas ar mani un gatavojas specializēti biatlonam. Latvijai Olimpiskajās spēlēs vīriem ir divas vietas, viena ir rezervēta Andrejam Rastorgujevam, tad uz otru var kandidēt visi. Domāju, ka nopietnākais konkurents viņam varētu būt Ilmārs Bricis, kurš ir labā formā un startē sacensībās, bet vēl nav paziņojis, vai vēlēsies kandidēt. Atlases būs Pasaules kausos - kurš tajos savāks visvairāk punktu, tas arī brauks uz Olimpiādi. Būtu taču lieliski, ja aizbrauktu divi alūksnieši!” ir cerīgs treneris S.Sverčkovs.

Kategorijas