Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Labklājības ministrs Jānis Reirs Alūksnē tiksies ar senioriem

Agita Bērziņa

2017. gada 30. septembris 06:31

113

Labklājības ministrs Jānis Reirs Starptautiskās Senioru dienas priekšvakarā tiksies ar senioriem Alūksnē, Gulbenē un Smiltenē, informē Egils Zariņš. 16. septembrī ministrs apmeklēja Latvijas pensionāru federācijas rīkoto senioru sapulci Strēlnieku laukumā. Tās laikā ministrs tikās un sarunājās ar pensionāriem no Latvijas reģioniem un pieņēma uzaicinājumu atbraukt pie viņiem, lai par viņus interesējušiem jautājumiem aprunātos klātienē. Alūksnē tikšanās šodien paredzēta pulksten 13.00 Alūksnes administratīvajā ēkā.

"Komunikāciju ar cilvēkiem klātienē, jebkuru sarunu un diskusiju es uzskatu par sava darba nozīmīgu sastāvdaļu. Tā vislabāk – tieši un nepastarpināti - iespējams izrunāt visus aktuālos jautājumus. Vēlos panākt, lai ikviena ministrijā tapusī iniciatīva vai ideja vispirms tiktu detalizēti apspriesta sabiedrībā. Lai gan par pensiju indeksāciju un citām senioriem svarīgām aktualitātēm esmu izsūtījis vēstules visām pensionāru organizācijām, uzskatu, ka svarīga ir klātienes tikšanās. Noteikti apmeklēšu arī citus novadus. Oktobrī, piemēram, viesošos Zemgales pusē", uzsver Jānis Reirs.

Starptautiskā veco ļaužu diena tiek atzīmēta 1. oktobrī kopš 1991. gada, kad to izsludināja ANO Ģenerālā asambleja. Latvijā tā par atzīmējamo dienu kļuva 2009. gadā. Savukārt kopš 2014. gada 1. oktobrī atzīmējam Starptautisko senioru dienu, kuras mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību iedzīvotāju novecošanas problēmām un veco ļaužu dzīves grūtībām un vientulībai.

Kategorijas