Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aicina balsot par ģimenei draudzīgāko pašvaldību, tostarp Alūksnes novadu

Agita Bērziņa

2017. gada 3. oktobris 08:03

217

Lai noteiktu pašvaldības, kas nodrošina lielāko atbalstu, daudzveidīgākos un pieejamākos pakalpojumus ģimenēm ar bērniem, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) šogad pirmo reizi rīko konkursu „Ģimenei draudzīga pašvaldība”. Pašvaldību sniegto atbalstu ģimenēm vērtē gan konkursa komisija, balstoties uz pašvaldību iesniegto informāciju, gan ikviens Latvijas iedzīvotājs no 2. līdz 31.oktobrim, balsojot vietnē www.vietagimenei.lv, informē Gunta Misāne Konkursa “Ģimenei draudzīga pašvaldība” komunikācijas konsultante.

Laikā no 2017. gada 2. oktobra līdz 31. oktobrim vietnē www.vietagimenei.lv ikviens iedzīvotājs var novērtēt vienas, divu vai pat trīs pašvaldību sniegto atbalstu ģimenēm dažādās jomās. Balsot var ne tikai par tām pašvaldībām, kas piedalās konkursā, bet arī par jebkuru citu pašvaldību. Šis balsojums gan netiks ņemts vērā konkursā, bet noderēs pašvaldībām atbalsta pasākumu plānošanā, jo anketā iespējams iesniegt arī ierosinājumus par to, kādu atbalstu ģimenēm no pašvaldības vēlas saņemt. Lai sniegtu vērtējumu, ir nepieciešams reģistrēties ar savu Facebook vai Draugiem profilu vai e-pasta adresi.

Konkursā šogad piedalās 55 pašvaldības, kas tiek vērtētas trīs pašvaldību grupās – republikas nozīmes pilsētas, reģionālas nozīmes attīstības centri un pārējās pašvaldības. Visplašāk pārstāvēts ir Rīgas plānošanas reģions – 19 pašvaldības, no Vidzemes un Zemgales piedalās vienāds skaits -12 pašvaldības, no Kurzemes 8, bet vismazāk no Latgales – tikai 4. Sīvākā konkurence gaidāma mazo pašvaldību vidū, kur piedalās 39 no 89 pašvaldībām, reģionālo attīstības centru vidū – 9 no 21, bet republikas nozīmes pilsētu grupā piedalās – 7 no 9 lielajām pilsētām.

Pašvaldību saraksts, kas piedalās konkursā: http://vietagimenei.lv/konkurss/konkursa-dalibnieces-regioni-un-grupas/

Kategorijas