Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Prāta laboratorija oktobrī uzsāk jaunu sezonu

Sestdienā, 14.oktobrī plkst.18:00 aicinām erudītu komandas uz Prāta laboratorijas 2017./2018. gada sezonas pirmo spēli, kas kā ierasts savu mājvietu radīs Apes Tautas nama lielajā zāle.

Oktobra spēlē sadarbībā ar Alūksnes un Apes novada fondu (AANF) vāksim ziedojumus dziju un sadzīvisku priekšmetu iegādei Apes neformālajai senioru grupai “Tandēms”, kuri ne tikai aktīvi kopā pavada laiku, bet arī iesaistās publisko pasākumu organizēšanā Apē. Pērn Apes ugunsdzēsības depo atklāšanā klubs dāvāja pašadītas vilnas zeķes glābējiem, lai viņu kājas vienmēr būtu siltas.

Jaunajā sezonā būs gan jau ierastās un iemīlētās lietas – ziedojumu vākšana kāda laba darba paveikšanai Apes un Alūksnes novados, spēle 3h garumā pie galdiņiem, gan arī jauninājumi spēles raundos un “atvērtā komanda”. Turpmāk viena no tematiskajām kārtām būs veltīta kādam notikumam, vietai, organizācijai vai atbalstītājam, bet aktualitāšu kārta būs ‘”mīnus raunds”, kurā par katru nepareizu atbildi komandai punkti tiks atskaitīti. Aktualitāšu kārtai komandām ir iespējams gatavoties, mēneša garumā sekojot līdzi jaunumiem Latvijā un pasaulē.

Vēl viens jauninājums ir “atvērtā komanda”, kurā aicinām apvienoties tos, kuri vēlas piedalīties, bet viņiem nav komandas. Lai spēlētu atvērtajā komandā, nepieciešams iepriekš pieteikties. Komanda tiks veidota tikai tajās spēlēs, kurās iedzīvotāji iepriekš būs izrādījuši interesi. Komandas 2-5 dalībnieku sastāvā kā ierasts aicinām sūtīt pieteikumus līdz 11.oktobrim pa e-pastu prata.laboratorija@gmail.com . Pieteikuma e-pastā jānorāda komandas nosaukums, pārstāvētā pilsēta vai pagasts, kā arī viena no dalībniekiem kontaktinformācija (tel. nr., e-pasta adrese).

Spēcīgākās komandas noskaidrosim gan ikmēneša spēlē, gan sezonas kopvērtējumā. Plānots, ka 2017./2018. gada sezonā būs astoņas spēles, un sezona noslēgsies maija sākumā. Uzsākot jauno sezonu, komandas drīkst mainīt arī to nosaukumus, ar kuriem spēlēs līdz pat pavasarim. Tikai šajā reizē – komandai, kurai būs visasprātīgākais nosaukums, īpaša balva!

Aicinām iedzīvotājus izvērtēšanai sniegt savas idejas labajiem darbiem, ko Prāta laborantiem sadarbībā ar AANF šajā sezonā īstenot, tās sūtot elektroniski uz prata.laboratorija@gmail.com , iesniedzot telefoniski 26110443 (A.Zvejniece) vai klātiene AANF Alūksnē, Dārza ielā 8 vai Apes Tautas namā. Atgādināsim, ka iepriekšējā sezonā kopā savācām 2308 eiro, par kuriem palīdzējām īsteno deviņus labus darbus: iegādājot praktiskas lietas Apes Tautas namam, līdzfinansējot Aleksandra Pelēča bērnu dzejas krājuma “Čabiņš” izdošanu, Mālupes rokdarbnieču klubiņam iegādājoties šujmašīnu, palīdzot labiekārtot Apes bērnu laukumu ar karuseli, papildinot dzīvnieku mājas “Astes un ūsas” barības krājumus, dāvinot mūzikas instrumentus Apes bērnudārzam, tējkannas un preses abonementus Trapenes pansionātam, spēles Gaujienas internātpamatskolas audzēkņiem, kā arī sniedzot savu artavu iecerei uzstādīt vēsturisko vietrādi Rīga-Tartu-Pleskava Apes centrā.

Tāpat aicinām mājražotājus, uzņēmējus un organizācijas atbalstīt spēles norisi, dāvājot balviņas spēles uzvarētājiem. Organizatori pauž neviltotu pateicību ikvienam, kurš ir sniedzis savu artavu spēļu norisē iepriekšējos gados!

Kategorijas