Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Novadam svarīgiem speciālistiem – pašvaldības stipendijas

Līga Vīksna

2017. gada 5. oktobris 08:23

420

Alūksnes novada domes sociālās, izglītības un kultūras komitejā septembrī deputāti skatīja vairākus jautājumus par pašvaldības stipendiju piešķiršanu jaunajiem speciālistiem. Dažiem tas būs jau otrais gads, kad saņems pašvaldības stipendiju, bet uz atsevišķām vietām sludinās jaunus konkursus, lai novadam piesaistītu speciālistus.

SIA “Alūksnes slimnīca” valdes priekšsēdētāja un Alūksnes novada domes deputāte Maruta Kauliņa atzina – visas trīs jaunās speciālistes, kuras otro gadu saņems Alūksnes novada pašvaldības stipendiju, ir rezidentes, kuras noslēgušas līgumu ar Alūksnes slimnīcu un pašvaldību, apņemoties pēc rezidentūras beigšanas piecus gadus nostrādāt Alūksnē. “Zane Svikle ir interniste-terapeite, Jolanta Umure – neiroloģe, bet Baiba Koševare ir ģimenes ārste, kurai prakses vieta būs Alūksnes slimnīcā. Visas trīs speciālistes jau tagad strādā Alūksnes slimnīcā, un visas varu raksturot kā ļoti jaukas darbinieces. Visām ir arī labas studiju sekmes, visas mācās valsts budžeta grupā,” saka M.Kauliņa. Viņa piebilst, ka ir arī rezidente-rehabilitācijas ārste Zane Dambe, kura noslēgusi līgumu ar Alūksnes slimnīcu. “Slimnīca īsteno viņai apmācību, bet šī jauniete uz Alūksnes novada pašvaldības stipendiju nepretendē. Ļoti labi, ka šīs trīs speciālistes Alūksnes slimnīcai ir, tomēr tāpat nākotnē jādomā vēl par speciālistu piesaisti mūsu slimnīcai un novadam,” saka M.Kauliņa.

Alūksnes novada pašvaldības Izglītības pārvaldes vadītāja un stipendiju piešķiršanas komisijas vadītāja Gunta Kupča komitejā informēja, ka pašvaldībā saņemti arī iesniegumi no divām iestādēm – Alūksnes slimnīcas un aģentūras “Spodra” - par nepieciešamo speciālistu piesaisti. “Atbalstāmās jomas ir nosakāmas ar domes lēmumu un uz stipendijām tiks sludināts konkurss. Citus iesniegumus pašvaldība līdz šim nav saņēmusi. Alūksnes slimnīca norāda, ka nepieciešams ārsts-radiologs, bet “Spodrai” - transportbūvju apsaimniekošanas inženieris, jo ir problemātiski šādu speciālistu atrast. Rīgas Tehniskajā universitātē Būvniecības fakultātē šādu specialitāti var apgūt un starp studentiem tad arī potenciālo speciālistu meklētu. Transportbūvju apsaimniekošanas inženieris būtu atbildīgs par ielām, ietvēm, kanalizācijas sistēmām, novadgrāvjiem un citu,” skaidroja G.Kupča.

Alūksnes novada pašvaldības stipendiju piešķiršanas speciālistu piesaistei konkursa nolikums

Kategorijas