Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Foto: Mūziķa Igo gleznu izstādes atklāšana

Foto: Jana Baltaisbrence

2017. gada 6. oktobris 08:03

9008

Vakar Alūksnes muzejā atklāja mūziķa Igo gleznu izstādi "Nebijis gadījums". Izstāde muzejā būs apskatāma līdz 4.novembrim. “Nebijis gadījums” ir stāsts par nebijušu tikšanos un pārsteigumu. Izstādē apskatāmi šogad un iepriekš radītie grafikas darbi kologrāfijas tehnikā, kā arī koka grebumi.

Igo (Rodrigo Fomins) ir dzimis Liepājā un pirmo pieredzi grafikas mākslā ieguva kopā ar savu mammu grafiķi un fotogrāfi Irinu Tīri dodoties brīvdabas plenēros, grafiski attēlojot Liepājas ielas un pagalmiņus.

Kopš 2010. gada Igo grafikas darbi tapuši kologrāfijas un ofseta tehnikās, piedaloties grafiķes Neles Zirnītes meistarklasēs viņas darbnīcā. Savukārt brīvrokas zīmējumi tapuši uz papīra, izmantojot klasisko tušas un grafīta zīmuļa tehniku.
Savus grafikas darbus Igo izmanto papildinot dzejoļu un eseju grāmatas, kā arī veidojot dizaina priekšmetu sērijas - sveču līniju, dekoratīvo apdruku sēriju porcelāna un stikla traukiem, kā arī apdrukātu tekstilu un apģērbu līniju dizaina zīmolā “Igo Akcents personībai”.

Kategorijas