Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aicina uz rogaininga sacensībām

Didzis Bauers

2017. gada 7. oktobris 06:15

249

Rogaininga sacensību organizatori aicina piedalīties piedzīvojumu sacensībās „Marienburgas Zelta Rudens 2017”. Sacensības notiks 14.oktobrī, starts - pulksten 10.30. Sacensību centrs atradīsies Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas sporta zālē. No pulksten 8.00 - dalībnieku ierašanās sacensību centrā, reģistrācija. Starts - pie ģimnāzijas hokeja laukuma.

Sacensības organizē orientēšanās klubs “Alūksne/Ape”, Alūksnes novada pašvaldība, sacensību karti un distanci sagatavojis Vilnis Veļķeris. Sacensību formāts: rogainings, laika limits - 4 vai 6 stundas kājām. Komandā startē 2-5 dalībnieki.
“Organizatori aicina Alūksnes un Apes novada iedzīvotājus būt aktīviem un nepalikt malā. Šīs sacensības ir arī ar mērķi popularizēt Alūksni, parādot pilsētas un tās apkārtnes skaistākās vietas, jo kontrolpunktu vietas būs ekskluzīvi skaistas, piemēram, Aleksandra paviljons. Sacensību teritorija būs no ģimnāzijas līdz Kolberģim, Mežiniekiem, iekļaujot daļu pilsētas, Tempļakalnu un Melnuma peldvietu, turpināsies gar “Jaunsētām” uz “Zīlēm”. Kopējā teritorija būs 20-24 kvadrātkilometri,” stāsta Alūksnes novada sporta darba organizators Vilnis Veļķeris.

Viņš uzsver - iepriekš Veclaicenē ātrākie dalībnieki spēja iekļauties sešās stundās, apmeklējot visus kontrolpunktus. Toreiz startēja apmēram 200 dalībnieki, šogad tiek gaidīts par simtu vairāk. Organizatori arī iesaka pamēģināt startēt tiem, kas nav nekad startējuši līdzīgās sacensībās, jo četras stundas ir iespēja aktīvi pavadīt laiku skrienot vai staigājot. Galvenais uzdevums ir savākt pēc iespējas vairāk punktu, iekļaujoties noteiktajā laikā. Atslēga veiksmīgam startam ir izplānot īsāko maršrutu un laiku aizkļūšanai līdz kontrolpunktam.

“Jāatzīmē, ka alūksnieši ir vieni no rogaininga pionieriem un spēcīgi pēc sportiskā principa arī pasaules līmenī. Ir Eiropā izcīnīts zelts un daudz labu vietu. Latvija bija arī pasaules čempionāta mājvieta šogad Rēzeknes apkārtnē, kur OK “Alūksne/Ape” kluba biedriem ekipējums liedza izcīnīt labas vietas. Aicinām arī līdzjutējus just līdzi savējiem, kā arī būt saprotošiem, kad pa ielām skries daudz cilvēku, un neaiztikt inventāru, kas būs izvietots pilsētā un tās apkārtnē,” saka V.Veļķeris.

Kategorijas