Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kompensācijām pieteikušies 36 Alūksnes novada zemnieki

Jana Baltaisbrence

2017. gada 7. oktobris 06:18

348

Lauku atbalsta dienestā noslēgusies iesniegumu pieņemšana plūdos cietušo platību kompensāciju saņemšanai. Ziemeļaustrumu reģionālās lauksaimniecības pārvaldes vadītāja Saulcerīte Indričeva pastāstīja, ka no Alūksnes novada zemniekiem saņemti 36 pieteikumi, bet kopumā no reģiona teritorijām 501 iesniegums (no Gulbenes, Alūksnes, Viļakas, Balvu, Baltinavas un Rugāju novadu  lauksaimniekiem).

Visvairāk Alūksnes novada pieteikumu ir no graudaugu audzētājiem, bet ir arī pieteikumi par applūdušām siena platībām. Pieteikumi saņemti no Annas, Jaunannas, Liepnas, Alsviķu, Mālupes, Malienas un Virešu pagastiem. Jāatzīmē, ka griķu un kukurūzas platību postījumus vēl var pieteikt līdz 15.oktobrim. “Pēc iesniegumu izskatīšanas un zaudējumu apzināšanas, kas notiks tuvāko dienu laikā, paredzams, ka kompensāciju izmaksas varētu sākt novembra beigās un decembra sākumā. Jārēķinās ar to, ka kompensāciju izmaksāšana ir atbildīgs process, bet, kad būs viss sarēķināts, tad tehniski to izdarīt nav nemaz tik grūti,“ piebilda S.Indričeva. Viņa uzsvēra arī, ka nākamās nedēļas beigās Lauku atbalsta dienests sāks avansu izmaksas platību maksājumiem.
Lauku atbalsta dienesta interneta mājaslapā “www.lad.gov.lv” ievietotā informācija liecina, ka no 20.oktobra sāksies vienotā platībmaksājuma, maksājuma par apgabaliem, kuros ir dabas, kā arī citi specifiski ierobežojumi, un bioloģiskās lauksaimniecības maksājuma avansa izmaksāšana. Vienotā platību maksājuma finansējums 2017.gadā ir palielināts. Avansa maksājumi vēl tiks koriģēti, bet paredzams, ka tā apmērs būs 49 eiro par hektāru.

Kategorijas