Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Parakstīs vienošanos par Teterevu fonda Kopienu filantropijas attīstības programmas turpināšanu

LETA

2017. gada 11. oktobris 08:15

60

Šodien Valmieras integrētajā bibliotēkā septiņi kopienu fondi ar saviem parakstiem apliecinās apņemšanos turpināt Borisa un Ināras Teterevu fonda Kopienu filantropijas attīstības programmu, līdz 2022.gadam piesaistot resursus vismaz 1,5 miljonu eiro apmērā 500 labdarības projektu īstenošanai 26 pašvaldībās, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Apņemšanos parakstīs Borisa un Ināras Teterevu fonds un kopienu fondi no Talsiem, Valmieras, Alūksnes un Apes, Kandavas, Limbažiem, Viduslatgales un Ķekavas.

Pēc parakstīšanas, plkst.14.30, plānota pasākuma dalībnieku dalība Valmieras novada fonda īstenotajā labdarības pasākumā - Elīzas Purmales piemiņas vijoles pasniegšanā Valmieras mūzikas skolā Pilskalna ielā 3, Valmierā. Līdz šim Valmieras mūzikas skolas audzēkņiem pasniegtas jau sešas vijoles.

Jau ziņots, ka Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstītā Kopienu filantropijas attīstības programma ir iespēja kopienu fondiem veikt mērķtiecīgu labdarību ārpus galvaspilsētas. Kopš 2012.gada kopienu fondi iecerēm savās apkaimēs ir piesaistījuši 1,3 miljonus eiro.

Kopienu fondi savā apkaimē izzina sabiedrības vajadzības, piesaista ziedojumus un citus resursus sava novada iedzīvotāju svarīgām iecerēm un gādā par šo ieceru īstenošanu. Tas nodrošina plānotas un mērķtiecīgas kopienu filantropijas attīstību.

Tāpat vēstīts, ka 2010.gadā mecenāti Boriss un Ināra Teterevi nodibināja ģimenes labdarības fondu, lai atbalstītu izcilas un sabiedrībai noderīgas iniciatīvas un veicinātu kultūras, mākslas un izglītības attīstību Latvijā un pasaulē. Fonda atbalstītie labdarības projektu rezultāti aptver simtiem tūkstošu iedzīvotāju Latvijā un iedzīvotājus desmit valstīs ārpus Latvijas teju visos kontinentos.

Kategorijas