Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Noslēgusies akcija “Apceļo Vidzemes šosejas pieturas”

 

2017. gada 11. oktobris 14:12

256

Šā gada 7. oktobrī ar sociālo tīklu instagram un facebook.com LIVE tiešraides starpniecību tika paziņoti tūrisma akcijas “Apceļo Vidzemes šosejas pieturas” uzvarētāji un balvu ieguvēji piecās dažādās nominācijās, informē organizatori.

“Vidzemes šosejas pieturas” ir Raunas, Smiltenes, Apes un Alūksnes novadu pašvaldību sadarbības projekts, kura mērķis ir veidot un popularizēt kopīgu tūrisma piedāvājumu, lai iepazīstinātu ar saviem tūrisma apskates objektiem un tūrisma uzņēmējiem. Tūrisma akciju „Apceļo Vidzemes šosejas pieturas” organizēja Raunas, Smiltenes, Apes un Alūksnes novadu tūrisma informācijas centri, sadarbojoties ar novada tūrisma uzņēmējiem, objektu apsaimniekotājiem un Vidzemes Augstskolas „Tūrisma organizācijas un vadības” studiju programmas 4. kursa studenti Zani Krūmiņu. Akcijas mērķis ir ieinteresēt Latvijas apceļotājus apmeklēt četru novadu teritoriju jaunākos un mazāk zināmus, kā arī jau pazīstamus tūrisma objektus. Akcija norisinājās no 2017. gada 1. aprīļa līdz 1. oktobrim, kad par akcijas dalībnieku varēja kļūt ikviens Latvijas iedzīvotājs vai viesis, kurš lieto viedtālruni un apņemas ievērot akcijas noteikumus. Akcijas dalībnieku uzdevums bija ievietot fotogrāfijas ar apmeklēto akcijas objektu savā instagram.com kontā, pievienojot atrašanās vietu un komentāros ierakstot tēmturi #vidzemespieturas.

Kopā akcijā piedalījās vairāk kā 160 fotogrāfijas, kuras tika izvērtētas fotogrāfa Ainara Gaida vadītās komisijas ietvaros, visas fotogrāfijas iedalot piecās dažādās nominācijās.

Nominācijā Eko pietura Raunas un Apes novadu mājražotāju EKO produkcijas grozus ieguva Inese Meldere (inesem3), Anda Sviķe (anda.svike) un Santa Paegle (santapaegle).

Nominācijā Visi vienā pieturā trešo vietu un Maizes programmu ar latviskiem ēdieniem kafejnīcā “Kukabura” 50 EUR vērtībā ieguva Lita Kalniņa (litakalnina) ar draugiem, otro vietu un izbraucienu grupai līdz 25 personām ar plostu “Kaija” gida pavadībā ieguva Inese Čerpakovska un sieviešu koris “Līga”. Pirmo vietu un izbraucienu grupai līdz 20 personām ar kuģīti “Marienburg” audiogida pavadībā ieguva Līga Krūmiņa (liga79liga) ar klasi.

Nominācijā Viens pats pieturā trešo vietu un Apes novada pašvaldības pārsteiguma balvu ieguva Līga Matvejeva (ligonitis71), otro vietu un foreļu zveju zivju audzētavā “Grube fish” ieguva Ilvija Gritāne (@ilvii_) un pirmo vietu un 20 minūšu lidojumu ar lidmašīnu virs Smiltenes ieguva Anda Arkliņa (@anduzh).

Nominācijā Draudzības pietura trešo vietu un “Malduguns alus” degustāciju Raunas pilsdrupu skatu tornī kompānijai līdz sešām personām ieguva Linda Kauliņa (kaulina_linda), otro vietu un izbraucienu ar velorikšu pa Alūksnes muižas parku ieguva Līga Matvejeva (ligonitis71) un pirmo vietu un dāvanu karti 50 EUR vērtībā no atpūtas un sporta kompleksa “Trīssaliņas” ieguva Sindija ar brālēniem (s_i_n_d_z_u_x).

Akcijas noslēguma un balvu pasniegšanas tiešraides laikā norisinājās arī loterija, kurā kopā tiks izlozētas 5 laimīgās fotogrāfijas no visām iesniegtajām fotogrāfijām. Vidzemes šoseju pieturu sadarbības pašvaldību kopējo pārsteiguma balvu ieguva dalībnieki ar lietotājvārdiem: inaromane, s_i_n_d_z_u_x, ilvii_, daigazigure un salminakristine.

Trīs galvenās balvas - SIA “RAIBUM” izgatavotus ceļojumu koferus ar īpašu Vidzemes šosejas pieturu dizainu, ieguva nominācijas Skaistākā fotogrāfija pretendenti. Par trešo skaistāko fotogrāfiju tika atzīta Daigas Žīgures (daigazigure) iesūtītā fotogrāfija ar “Latvijas Ķiploka” logo un balvā ieguva mazo Vidzemes šoseju pieturu ceļojuma koferi! Par otro skaistāko fotogrāfiju tika atzīta Evijas Ziemiņas (zashibis_lv) iesūtītā fotogrāfija ar Tepera ezeru, balvā iegūstot vidējā izmēra Vidzemes šoseju pieturu ceļojuma koferi, un par pirmo skaistāko fotogrāfiju, akcijā “Apceļo Vidzemes šosejas pieturas” tika atzīta Sonoras Āboliņas (niks: abolinason_) iesūtītā fotogrāfija ar skatu no Kornetu skatu torņa, balvā iegūstot lielā izmēra Vidzemes šoseju pieturu ceļojuma koferi!

Ar balvu ieguvējiem Vidzemes šosejas pieturu pārstāvji sazināsies personīgi, izmantojot instagram.com saziņas iespējas, lai vienotos par balvu saņemšanu.

Vidzemes šosejas pieturas projekta sadarbības partneri, kā arī akcijas veidotāja Zane Krūmiņa saka lielu paldies visiem akcijas dalībniekiem, par iesūtītajām fotogrāfijām. Lai gan akcija ir noslēgusies, aicinām jūs doties baudīt zelta rudeni Raunas, Smiltenes, Apes un Alūksnes novados, uzņemt fotogrāfijas un publicēt tās instagram.com, izmantojot tēmturi #vidzemespieturas. Apsveicam balvu ieguvējus!

Kategorijas