Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Apes novada Virešos maina pasta nodaļas darbības modeli

 

2017. gada 15. oktobris 20:14

241

Izvērtējot zemo pasta pakalpojumu pieprasījumu Apes novada Virešu pagastā, no 2017.gada 14.novembra tiek mainīts Virešu pasta nodaļas darbības modelis un darbalaiks, pielāgojot to iedzīvotāju reālajām vajadzībām. Turpmāk Virešos pasta pakalpojumi katru darbdienu tiks nodrošināti līdzšinējā pasta pakalpojumu sniegšanas vietā Vecvireši katru darbdienu no plkst.11 līdz 12. Iedzīvotāji saņems visus pasta pakalpojumus, kas bija pieejami līdz šim, vai arī varēs izvēlēties tos saņemt pie  pastnieka savā dzīvesvietā, informē Latvijas Pasts. Oktobra sākumā rakstījām, ka zemā pasta pakalpojumu pieprasījuma dēļ Alūksnes novada Alsviķu pagastā no 2017.gada 7.novembra tiek mainīts pasta nodaļas darbības modelis un darbalaiks.

Ņemot vērā niecīgo pasta pakalpojumu pieprasījumu Virešu pasta nodaļā, kas rada Latvijas Pastam ikgadējos zaudējumus vairāk nekā 5500 eiro apmērā, tiek mainīts pasta nodaļas darbības modelis un darbalaiks, bet iedzīvotājiem arī turpmāk būs pieejami visi nepieciešamie pasta pakalpojumi.

Tāpat kā līdz šim, Virešu pasta pakalpojumu sniegšanas vietā iedzīvotājiem būs pieejami visi pasta pakalpojumi un arī citi pasta pakalpojumi, kurus nodrošina Latvijas Pasts: vienkāršu un ierakstītu iekšzemes un pārrobežu vēstuļu korespondences saņemšana un nosūtīšana, iekšzemes un pārrobežu pasta paku saņemšana un nosūtīšana, pastmarku un aplokšņu iegāde, preses izdevumu abonēšana, iemaksas Pasta norēķinu sistēmas (PNS) kontā, naudas pārvedumu izmaksa, komunālo maksājumu un citu rēķinu apmaksa un komercpreču iegāde mazumtirdzniecībā.

Jebkuram reģionu iedzīvotājam jau patlaban ir plašas iespējas saņemt nepieciešamos pasta pakalpojumus arī pie pastnieka tieši savā dzīvesvietā. Pastnieks klienta dzīvesvietā nodrošina pastkaršu un vēstuļu nosūtīšanu, pastmarku un aplokšņu iegādi, sūtījumu piegādes pieteikšanu mājās, preses izdevumu abonēšanu, naudas pārvedumu un pensijas saņemšanu, komunālo un citu rēķinu apmaksu, iemaksas PNS kontā u.c.

Ar pastnieka starpniecību Virešu iedzīvotājiem iespējams saņemt arī skaidras naudas izmaksu no PNS konta. Šo pakalpojumu iespējams pieteikt, zvanot pa tālruni 27892759, 67608486 vai 67608488. Pārējos pastnieka pakalpojumus savā dzīvesvietā Virešu pagasta iedzīvotāji var pieteikt, zvanot pa tālruni 643 23740  vai 25700086.

Saņemot aicinājumu par reģistrēta sūtījuma izņemšanu, iedzīvotājiem ir iespēja pieteikt sūtījuma bezmaksas saņemšanu Virešu pasta pakalpojumu sniegšanas vietā, iepriekš zvanot pa tālruni 643 23740 vai 25700086 un norādot datumu, kurā klients vēlas pasta sūtījumu saņemt. Savukārt, apmeklējot Gaujienas pasta nodaļu, sūtījumu saņemšana iespējama katru darbdienu bez iepriekšēja pieteikuma: pirmdienās no plkst.9 līdz 12.30 un pārējās darbdienās no plkst.9 līdz 14.30.

Pasta pakalpojumu sniegšanas vietu skaitu un izvietojumu nosaka Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums Par universālā pasta pakalpojuma saistībām, kas paredz, ka Latvijas Pastam katra novada teritoriālajā vienībā ir vismaz viena pasta pakalpojumu sniegšanas vieta.

Virešu iedzīvotāji tiks informēti par pasta pakalpojumu saņemšanas turpmākajām iespējām pēc 14.novembra, no 14.oktobra saņemot informatīvus paziņojumus savās pastkastītēs.

Kategorijas